Receptai
Norite kasdien džiaugtis sveiku, gardžiu, lengvai paruošiamu maistu, bet pritrūkote įkvėpimo? Atgaukite jį su „Grand feu“.
Mūsų receptai – kaip tik Jums. Gaminkite namuose arba gamtoje ir mėgaukitės paprastai paruošiamais, tačiau burnoje tirpstančiais valgiais, kurie nustebins net daug mačiusius gurmanus.
Mūsų atrinkti maisto receptai suteiks daugiau spalvų Jūsų virtuvei: metas atskleisti skirtingas pasaulio virtuves bei kulinarinę įvairovę. Išbandykite naujas idėjas, drąsiai eksperimentuokite ir kiekviename kąsnyje atraskite kažką unikalaus.
Tai patikrintas sprendimas pusryčiams, pietums ir vakarienei: lengvi receptai, kuriuos galite gaminti su visa šeima!
Kaip atrodo sveiki pusryčiai, pietūs ir vakarienė?
Atsakome, kokius produktus verta įtraukti į savo racioną:
Maistingi pusryčiai
Pusryčiai – svarbiausias dienos valgis, todėl pasirūpinkite, kad Jūsų rytiniame maisto racione būtų pakankamai baltymų, skaidulinių medžiagų ir sveikųjų riebalų (puikus riebalų šaltinis yra kiaušiniai, avokadai, alyvuogės, riešutai, žuvies produktai). Geras pasirinkimas yra maistingi, bet lengvi receptai, kurie neapsunkina, tačiau užtikrina sotumo jausmą. Tuomet iki pietų būsite darbingi bei energingi.
Jeigu taupote laiką, pusryčius planuokite iš anksto: sudarykite savaitės meniu, ingredientus paruoškite iš vakaro, kad atsikėlus ryte netektų rūpintis daržovių bei mėsos pjaustymu bei kita sudėtingesne maisto ruoša.
Energijos kupini pietūs
Dažniausiai šiuo paros metu pradedamas jausti energijos stygius, todėl verta rinktis maistą, kuris padės užtikrinti dėmesio koncentraciją ir suteiks daugiau jėgų likusiais dienai. „Grand feu“ paprasti receptai pietums padės tai padaryti.
Rinkitės baltymų gausią mėsą, žuvį arba tofu, pilno grūdo produktus ir kuo įvairesnes daržoves. Taip pat verta įtraukti bolivinę balandą, ruduosius, laukinius, juoduosius ar raudonuosius ryžius: tai naudingi angliavandeniai, kurių sudėtyje yra aminorūgščių ir kitų organizmui svarbių komponentų. Sveiki riebalai iš avokadų, riešutų ar alyvuogių aliejaus padės greičiau pasisotinti ir geriau įsisavinti maistines medžiagas iš mėsos ir daržovių.
Lengva vakarienė
Sveiki receptai vakarienei yra subalansuoti, lengvai virškinami. Į vakaro racioną įtraukite liesesnį baltymų šaltinį, pavyzdžiui, vištienos krūtinėlę, baltą žuvį, ankštinius produktus.
Energijai palaikyti rinkitės pilno grūdo makaronus, juodą duoną ar krakmolingesnes daržoves – saldžiąsias bulves, moliūgus. Šių daržovių sudėtyje gausu skaidulų ir svarbių maistinių medžiagų, jos puikiai pasotina, tačiau neapsunkina organizmo.
Svarbu žinoti: norint mėgautis sveiku, gardžiu maistu, verta atsižvelgti į indus, kuriuos naudojate patiekalų ruošimui. Nuo indų pasirinkimo priklauso maisto kokybė, tekstūra, aromatas ir žinoma, skonis. Geriausias pasirinkimas – iš ketaus gaminami puodai, keptuvės, troškintuvai.
Ketus – geležies ir anglies lydinys, kurį virtuvės šefai renkasi dėl ilgaamžiškumo, atsparumo, gero šilumos išlaikymo. Ketaus indus galima naudoti praktiškai visiems receptams – virimui, kepimui, troškinimui, skrudinimui, todėl tai be galo universalus įrankis, kuris tikrai ras vietą Jūsų virtuvėje.