
Ingredientai:
3-4 kumščio dydžio kopūstų;
600 g. maltos kiaulienos;
Puodelio smulkiai pjaustytų morkų;
Pusės puodelio smulkintų salierų lapkočių;
Pusės puodelio smulkintų svogūnų;
Pusės geltonosios paprikos;
Poros skiltelių česnako;
1 v. š. pomidorų pastos;
1 skardinės konservuotų pomidorų;
Alyvuogių aliejaus;
Mėgstamų prieskonių (čia puikiai tinka Svanų druska, pipirai, rūkyta paprika, universalūs uzbekiški prieskoniai);
Grietinės.
Gaminimas:
Į faršą dėkite prieskonių ir gerai išmaišykite. Nedidelėmis dalimis mėsą apskrudinkite ketaus keptuvėje ir atidėkite į šalį.
Apkepkite morką, svogūną, salierą, papriką, česnaką.
Į „Grand Feu“ kepimo indą dėkite mėsą, daržoves, šaukštą pomidorų pastos, supilkite konservuotus pomidorus, porą stiklinių karšto vandens, sudėkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
Kopūstus supjaustykite į 4 dalis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, apiberkite druska ir pipirais.
Kopūstus guldykite į padažą.
Kepkite 170-180°C apie 40 min. uždengę folija, tuomet apie 25 min. atidengus.
Baigiant kepti įmaišykite porą šaukšų grietinės.