
Ingredientai:
„Baby” bulvyčių;
Karšto rūkymo šoninės juostelėmis;
2-3 v. š. alyvuogių aliejaus;
Česnako galvutės;
Šviežio čiobrelio ir rozmarino;
Druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių.
Gaminimas:
Bulvytes nulupkite arba švariai nuplaukite sudėkite į puodą ir įbėrę druskos verkite. Po užvirimo bulvytės verda apie 10min.
Nusunkite, supilkite į kepimo indą ir palikite atvėsti. Per tą laiką pasiruoškite marinatą.
Į dubenėlį berkite druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių, smulkinto šviežio čiobrelio, įspauskite 3-4 skilteles česnako ir pilkite alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišykite. Paruoštą marinatą pilkite ant bulvyčių ir gerai išmaišykite.
Kiekvieną bulvytę apsukite karštai rūkyta šonine ir dėkite į kepimo indą. Tarp bulvyčių prismaigstykite šviežio rozmarino ir čiobrelio šakelių, dėkite česnako skiltelių.
Kepkite 170°C karščio orkaitėje apie 30 min.
Receptas: Aurimėlio virtuvė