
Ingredientai:
500 g. kvietinių miltų;
180 ml. kambario temperatūros pasukų;
60 ml. šilto vandens;
2 kiaušinių;
100 g. cukraus;
85 g. nesūdyto sviesto;
1 v. š. sausų mielių;
1 a. š. druskos;
0,5 a. š. vanilės ekstrakto;
Įdarui:
85 g. nesūdyto sviesto;
210 g. rudojo cukraus;
13 g. cinamono;
Grietininiam užpilui:
190 g. cukraus pudros;
56 g. nesūdyto sviesto;
80 g. tepamo sūrio „Philadelphia”;
0,5 a. š. vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
Supilkite vandenį į dubenį, suberkite mieles ir pusę šaukštelio cukraus. Permaišykite ir palikite 5-10 minučių pailsėti.
Supilkite į masę pasukas, įmuškite kiaušinius, suberkite pusę stiklinės cukraus ir žiupsnelį druskos. Pagardinkite vanilės ekstraktu ir supilkite tirpintą sviestą. Viską sumaišykite elektriniu maišytuvu iki vientisos masės. Supilkite miltus ir maišydami 6-8 minutes užminkykite tešlą. Tešla neturi lipti prie dubenėlio šonų, todėl prireikus galite įberti dar šiek tiek miltų.
Tešlą perkelkite į aliejumi išteptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1-2 valandoms, kol tešla pakils ir padvigubės.
Iškočiokite tešlą stačiakampio forma ant miltais pabarstyto stalviršio. Tolygiai paskirstykite sviestą ant viso paviršiaus.
Mažame dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų su cinamonu ir apibarstykite juo tešlą.
Susukite tešlą ilgąja stačiakampio kraštinę, tvirtai suspausdami, kad neliktų oro. Aštriu peiliu supjaustykite tešlą į 12 lygių dalių ir išdėliokite ritinėlius po visą „Grand Feu“ kepimo indą išteptą sviestu.
Uždenkite maistine plėvele ir palikite 1-2 valandoms pastovėti. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite joje bandeles apie 20-25 minutes.
Tuo metu naudojant elektrinį rankinį maišytuvą iki vientisos masės išplakite sviestą su tepamu sūriu, įpilkite vanilės ekstrakto ir cukraus pudros bei viską dar kartą gerai išmaišykite.
Iškeptas bandeles užpilkite paruoštu glajumi ir patiekite šiltas.