
Paukštienos receptai
„Grand Feu“ receptų kataloge rasite patikrintus ir įvairius paukštienos receptus, skirtus tiek kasdienai, tiek ypatingai progai.
Nuo aromatingų vištienos sparnelių iki rytietiškių patiekalų, kepsnelių ir patikrintų būdų, kaip sultingai iškepti visą paukštį – atrinkome skirtingo stiliaus patiekalus iš paukštienos kiekvieno skoniui.
Gaminti paukštieną tampa dar paprasčiau su patikimais „Grand Feu“ indais – metas pasiraitoti rankoves, gaminti, eksperimentuoti ir mėgautis gurmaniškais paukštienos patiekalais. Su šiais receptais ir įrankiais, savo virtuvėje sukursite skonių šventę, kuri pradžiugins net pačius išrankiausius gurmanus!
Ekspertai pataria: kaip ruošti ir gaminti skirtingas vištienos dalis?
Vištienos receptai stebina savo įvairove ir tinka visomis progomis. Deja, kaip tinkamai paruošti skirtingas šios mėsos dalis žino ne visi. Dalinamės keliais naudingais patarimais:
Vištienos krūtinėlė
- Vištienos krūtinėlės mėsą išmuškite mėsos plaktuku arba kočėlu iki vienodo storio. Taip užtikrinsite tolygų krūtinėlės kepimą: plonesnės dalys neišsausės, mėsa išliks sultinga.
- Vištienos krūtinėlę prieš kepimą 15-30 min. pamirkykite paprastame sūryme (į vandenį įberkite druskos ir šiek tiek cukraus). Tai padės mėsai neprarasti drėgmės ir pagerins patiekalo skonį.
- Kadangi vištienos krūtinėlės mėsa linkusi išsausėti, prieš dedant į keptuvę, įtrinkite mėgstamais prieskoniais iš abiejų pusių ir apkepkite mėsą po 4 – 5 minutes (iš kiekvienos pusės) ant vidutinės ugnies. Tuomet uždenkite keptuvę ir ant mažos ugnies kepkite dar 10 minučių.
Vištienos šlaunelės
- Vištienos šlaunelių skonį paryškina geras marinatas. Galite rinktis jogurto ir prieskonių mišinį arba paprastą alyvuogių aliejų, šviežią česnaką ir prieskonines žoleles. Marinuokite šlauneles bent 30 minučių, o geriausia – per naktį, kad skonis būtų dar geresnis.
- Vištienos šlaunelės idealiai tinka lėtam virimui, todėl naudokite šią mėsą gamindami troškinį. Virkite mėsą ant silpnos ugnies, kad ši taptų minkšta ir sultinga.
- Vištienos šlaunelės puikiai tinka kepimui ant grotelių. Prieš tai jas pamarinuokite, kad būtų dar aromatingesnės. Kepkite ant vidutinės kaitros, retkarčiais apverčiant, kad šlaunelės iš išorės pasidengtų karamelizuota plutele, o viduje būtų švelnios ir sultingos.
Vištienos sparneliai
- Likus pusvalandžiui iki kepimo, vištienos sparnelius įtrinkite prieskoniais. Tam puikiai tinka druskos, pipirų, paprikos, česnako miltelių ir Kajeno pipirų mišinys. Per pusvalandį prieskoniai įsigers į sparnelius ir patiekalas įgaus intensyvesnį aromatą bei skonį.
- Nors sparneliai dažnai kepami įkaitintame aliejuje, verta rinktis sveikesnį gaminimo būdą: įdėkite juos į ketaus keptuvę ir pašaukite į 220°C temperatūros orkaitę, maždaug 40-45 min. Įpusėjus kepimui apverskite, kad sparneliai būtų tolygiai apskrudę ir traškūs.
- Po kepimo vištieną galite apipilti mėgstamu padažu. Prie sparnelių puikiai dera aitriųjų paprikų, saldžiarūgštis, barbekiu arba medaus ir garstyčių padažas.
Pasinaudojus šiais patarimais, lengvi vištienos patiekalai taps dar skanesni!