
Ingredientai:
2 gabalėlių Halloumi sūrio;
400 g. vyšninių pomidorų;
100 g. Kale kopūsto;
15 g. šviežio baziliko;
3 v. š. balzaminio acto;
130 g. Pesto;
2 v. š. alyvuogių aliejaus;
2 skardinės avinžirnių;
Druskos ir pipirų.
Gaminimas:
Į didesnę keptuvę suberkite avinžirnius ir pomidorus. Užpilkite balzaminiu actu ir šlakeliu aliejaus bei pagardinkite druska ir pipirais. Dėkite į iki 200°C įkaitintą kepsninę ir pamaišydami kepkite apie 10 min. (arba kol pomidorai šiek tiek suminkštės).
Didesnės skardos apačią išklokite Kale kopūstais, ant viršaus suberkite avinžirnius ir pomidorus. Dėkite Halloumi sūrį ir pašaukite į iki 180°C įkaitintą kepsninę, netiesioginėje kaitroje. Kepkite, kol sūris gražiai apskrus.
Išėmę pagardinkite Pesto padažu bei papuoškite šviežiu baziliku.