Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Jautienos receptai

Jautienos receptai

Jeigu ieškote naujų spalvingų kulinarinių idėjų kasdienybei ar ypatingai progai, metas užmesti akį į „Grand feu“ receptų katalogą. 

Čia laukia patiekalai iš jautienos kiekvieno skoniui. Sultingas brandintos jautienos kepsnys, gaivus tartaras, aromatingi šonkauliukai, autentiškas befstrogenas, tradiciniai maltinukai, šildantis troškinys ir kiti jautienos receptai tikrai verti Jūsų dėmesio.

Turime ką pasiūlyti kiekvieno skoniui: metas pasiraitoti rankoves, gaminti, eksperimentuoti ir mėgautis gurmaniškais jautienos patiekalais!

Patarimai mėgaujantis patiekalais iš jautienos

Dalinamės praktiniais patarimais, kurie pravers ruošiant bet kokius jautienos patiekalus:

  • Pamarinuokite mėsą. Jautienos patiekalą dar labiau pagerinsite iš anksto pagardinę mėsą prieskoniais ir lengvai pamarinavę. Prieskoniams galite pagaminti mišinį iš druskos, pipirų, česnakų ir prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, rozmarino, čiobrelio, baziliko. Jautienos marinatui verta rinktis rūgštesnius ingredientus, pavyzdžiui, obuolių sidro actą, laimų, apelsinų ar kitų citrusinių vaisių sultis. Švelni rūgštelė marinate maloniai kontrastuoja kartu su sezamų ar avokadų aliejumi, medumi arba agavų sirupu. Palaikykite jautieną marinate prieš gaminant, kad mėsa suminkštėtų ir įgautų subtilų skonį bei aromatą.
  • Atidžiai pasirinkite mėsos dalis gaminimui. Pavyzdžiu, jeigu žadate gaminti termiškai neapdorotos jautienos patiekalą, rekomenduojame rinktis jautienos nugarinę dalį. Jautienos kumpis gerai atsiskleis ruošiant kepsnį, o papilvės dalis arba šoninė – gaminant mėsainius arba kotletus. Tuo tarpu troškinant jautieną arba ruošiant sriubą, naudokite mentės gabalėlius: lėtai verdant jie įgaus malonią tekstūrą ir skonį.
  • Jautienos patiekalams rinkitės ketaus indus. Verdant, troškinant, ant viryklės ar laužo kepant jautieną, rekomenduojame naudoti tvarius, ilgaamžius ir labai praktiškus ketaus indus – puodus, keptuves, troškintuvus. Šiuose induose karštis tolygiai pasiskirsto, išlaikoma optimali šiluma gaminant, o mėsa tampa tiesiog ideali: iš išorės karamelizuojasi, viduje išlieka švelni ir minkšta. Ketaus indai be galo universalūs ir lengvai prižiūrimi. Juos naudojant mėsa bei daržovės išsaugo daugiau maistinių medžiagų, be to, nereikia daug aliejaus, todėl maistas būna ne tik kvapnesnis bei gardesnis, bet ir sveikesnis.
  • Jautieną troškinkite pora valandų. Domina sveiki, lėtai virti jautienos patiekalai? Receptai visai šeimai džiugina plačiu troškinių pasirinkimu. Beje, kad ir kokį troškinį gaminsite, verta vadovautis auksine taisykle: jautieną virkite apie 2 valandas, ant silpnos ugnies. Tai leis mėsai suminkštėti, skirtingiems troškinyje kunkuliuojantiems ingredientams ir prieskoniams susilieti tarpusavyje.