
Jautienos receptai
Jei ieškote naujų ir įdomių būdų, kaip įtraukti jautieną į savo meniu, „Grand feu“ receptų skiltis yra puiki vieta pasisemti idėjų.
Čia rasite patiekalų iš jautienos kiekvieno skoniui, tiek kasdieniam, tiek ypatingam stalui. Nuo sultingo brandinto kepsnio, gaivaus tartaro ir aromatingų šonkauliukų iki klasikinio befstrogeno, gardžių maltinukų ar šildančio troškinio – kiekvienas receptas atskleidžia jautienos skonį naujame amplua.
Atraskite įvairius būdus, kaip paruošti jautieną – laikas leisti savo kulinariniams įgūdžiams atsiskleisti su „Grand feu“.
Patarimai mėgaujantis patiekalais iš jautienos
Dalinamės 4 praktiniais patarimais, kurie pravers ruošiant bet kokius jautienos patiekalus:
- Pamarinuokite mėsą. Jautienos patiekalą dar labiau pagerinsite iš anksto pagardinę mėsą prieskoniais ir lengvai pamarinavę. Marinavimui galite pagaminti mišinį iš druskos, pipirų, česnakų ir prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, rozmarino, čiobrelio, baziliko. Jautienos marinatui verta rinktis rūgštesnius ingredientus, pavyzdžiui, obuolių sidro actą, laimų, apelsinų ar kitų citrusinių vaisių sultis. Švelni rūgštelė marinate maloniai kontrastuoja kartu su sezamų ar avokadų aliejumi, medumi arba agavų sirupu. Palaikykite jautieną marinate prieš gaminant, kad mėsa suminkštėtų ir įgautų subtilų skonį bei aromatą.
- Atidžiai pasirinkite mėsos dalis gaminimui. Pavyzdžiu, jeigu žadate gaminti termiškai neapdorotos jautienos patiekalą, rekomenduojame rinktis jautienos nugarinę dalį. Jautienos kumpis gerai atsiskleis ruošiant kepsnį, o papilvės dalis arba šoninė – gaminant mėsainius arba kotletus. Tuo tarpu troškinant jautieną arba ruošiant sriubą, naudokite mentės gabalėlius: lėtai verdant jie įgaus malonią tekstūrą ir skonį.
- Jautienos patiekalams rinkitės ketaus indus. Verdant, troškinant, ant viryklės ar laužo kepant jautieną, rekomenduojame naudoti tvarius, ilgaamžius ir labai praktiškus ketaus indus – puodus, keptuves, troškintuvus. Šiuose induose karštis tolygiai pasiskirsto, išlaikoma optimali šiluma gaminant, o mėsa tampa tiesiog ideali: iš išorės karamelizuojasi, viduje išlieka švelni ir minkšta. Ketaus indai be galo universalūs ir lengvai prižiūrimi. Juos naudojant mėsa bei daržovės išsaugo daugiau maistinių medžiagų, be to, nereikia daug aliejaus, todėl maistas būna ne tik kvapnesnis bei gardesnis, bet ir sveikesnis.
- Jautieną troškinkite pora valandų. Domina sveiki, lėtai virti jautienos patiekalai? Kad ir kokį troškinį gaminsite, verta vadovautis auksine taisykle: jautieną troškinkite apie 2 valandas, ant silpnos ugnies. Tai leis mėsai suminkštėti, skirtingiems troškinyje kunkuliuojantiems ingredientams ir prieskoniams susilieti tarpusavyje.