Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Kiaulienos receptai

Kiaulienos receptai

Kiauliena – mėsa, kurią mielai renkasi dažnas lietuvis. Tai vienas populiariausių produktų Europoje, vertinamas dėl puikaus skonio ir maistinių savybių. Kiaulienos sudėtyje yra gausu organizmui svarbių vitaminų, mineralų, baltymų ir amino rūgščių, todėl ši mėsa ne tik skani, bet ir naudinga.

Taip pat kiaulienos patiekalai mėgstami dėl daugybės skirtingų paruošimo būdų: mėsą galima virti, kepti orkaitėje ar ant laužo, troškinti, garinti ir dar daugiau. 

Jeigu ieškote lengvų, gardžių patiekalų, pravers mūsų atrinkti receptai su kiauliena. Paruoškite greitus pietus arba prabangią vakarienę – su „Grand feu“ tai daryti paprasta!

Receptai iš kiaulienos skaniau ir sveikiau: misija įmanoma

Kiaulienos receptai dažnai siejami su dideliu riebalų ir kalorijų kiekiu. Ar mėgautis kiauliena iš tiesų nesveika? Nebūtinai! Ši mėsa yra vertingas baltymų šaltinis. Atlikus keletą mažų pakeitimų, galėsite mėgautis maistingais, sveikais ir ne mažiau gardžiais patiekalais.
1. Naudokite liesesnius mėsos gabalėlius
Rinkitės liesesnes kiaulienos dalis, pavyzdžiui, nugarinę dalį. Ji turi mažiau riebalų, tuo tarpu daugelio mėgstami šonkauliukai ar šoninė – tikra kalorijų bomba, kuri netinka, norintiems vartoti mažiau kalorijų. Prieš kepant galite nupjauti plika akimi matomus riebalus, kad dar labiau sumažintumėte jų kiekį maiste.
2. Rinkitės sveikatai draugiškus gaminimo metodus
Dėmesio vertas variantas yra kiaulienos kepimas orkaitėje arba troškinimas. Abu šie maisto ruošimo metodai nereikalauja daug pridėtinių riebalų, padeda išsaugoti daugiau maistinių medžiagų, baltymų, vitaminų ir mineralų, o mėsa įgauna nepamirštamą skonį.
3. Prie kiaulienos patiekite daugiau daržovių
Daržovės puikiai dera prie kiaulienos patiekalų. Tai vitaminų, mineralų, skaidulų šaltinis, būtinas žmogaus organizmui. Jos padeda greičiau pasiekti sotumo jausmą ir išvengti daug papildomų kalorijų. Kiaulieną gerai papildo lapinės salotos, paprikos, pomidorai, svogūnai. Daržoves galite lengvai patroškinti ar pakepti arba patiekti kaip salotas.
4. Naudokite ketaus indus
Patiekalai iš kiaulienos gerai atsiskleidžia naudojant kokybiškus kepimo ar troškinimo indus. Virtuvės šefai tradiciškai renkasi iš ketaus pagamintus indus, kurie gerai paskirsto ir išlaiko karštį. Naudojant keptuvę ar puodą su ketaus danga, maistas neprilimpa ir neprisvyla, reikia gerokai mažiau perteklinio aliejaus ar kitų riebalų. Ketaus indai idealiai tinka mėsos gaminiams kepti: kiauliena neišsausėja, lieka sultinga, įgauna gilesnį skonį, o išorę papuošia traški plutelė.
5. Venkite riebių padažų
Sunkūs, kreminiai padažai yra gardūs, tačiau nepasižymi sveikumu, todėl jais mėgautis reikėtų sakingai. Kiaulienos patiekalams prideda nereikalingų kalorijų ir riebalų. Norint, kad patiekalai iš kiaulienos įgautų ryškesnį skonį, mėsą pamarinuokite prieš gaminant. Naudokite natūralius ingredientus, prieskonius, česnakus. Tradicinius kaloringus padažus verta pakeisti lengvesniais, tačiau ne mažiau skaniais pagardais. Galite pagaminti prieskoninių žolelių ir citrinos sulčių padažą, kuris sustiprins mėsos skonį be papildomų riebalų.