Antienos receptai
Anties patiekalai sutinkami daugelyje pasaulio virtuvių, tačiau populiariausi yra Prancūzijoje. Šios šalies kulinarinis paveldas sunkiai įsivaizduojamas be ančių kepenėlių pašteto, išskirtiniu būdu kepamos anties krūtinėlės Magret de Canard, Confit anties kulšelių ir daugybės kitų antienos receptų.
Tai, ką žino patyrę prancūzų gastronomai, pamažu atranda ir lietuviai. Virtuvės šefai pastebi, kad sveika, maistinga antienos mėsa vis dažniau mėgaujamasi ne tik per šventes, bet ir kasdienėmis progomis.
Pats metas paįvairinti racioną: atrinkome mėgstamiausius patiekalus su antiena. Tai puikaus skonio, subtilūs, išskirtiniai ir lengvai pagaminami antienos receptai, kurie puikiai tinka tiek ant šventinio, tiek ant eilinės vakarienės stalo!
Kaip paruošti antieną?
Ančių mėsa garsėja sodriu, pikantišku skoniu ir švelnia tekstūra, puikiai dera su įvairiais garnyrais bei salotomis. Kiekvienas antienos receptas skirtingas: šią mėsą galima kepti, virti, troškinti, skrudinti ir dar daugiau.
Anties ruošimui puikiai tinka ketaus indai. Jie padeda užtikrinti tolygų karščio pasiskirstymą, todėl mėsa puikiai iškepa, būna kvapni bei sultinga. Jos odelė tampa traški, o vidus lieka švelnus ir minkštas.
Naudojant ketaus indus anties ruošimui beveik nereikia naudoti aliejaus ar kitų pridėtinių riebalų: mėsa neprilimpa prie paviršiaus, užtikrinamas tolygus kepimas.