Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Ketaus indai

Maisto skoniui daug įtakos turi indas, kuriame jis gaminamas. Taigi, jeigu norite suteikti patiekalams dar daugiau skonio gelmės ir aromato, verta investuoti į kokybiškus indus. 

Nors medžiagų pasirinkimas šiandien platus, daugelis virtuvės šefų pirmenybę teikia ketaus indams.

Ketus – medžiaga, kurią vyresnė karta neretai vadina „špižiumi“. Tai ekologiškas geležies ir anglies lydinys, maisto gamybai naudojamas ne vieną tūkstantmetį. Praktiški ir ilgaamžiai ketaus indai yra puikūs pagalbininkai namų virtuvės entuziastams ir profesionalams

Amžiuje, kai daugelis ieško praktiškų ir greitų sprendimų, o patogumas dažnai nugali tradicijas, „Grand feu“ indai iš ketaus vis dar stebina savo funkcionalumu bei patogumu. Jie puikiai papildys Jūsų namų virtuvę!

Kodėl verta rinktis ketaus indus?

Jei vis dar dvejojate, kviečiame susipažinti su ketaus indų privalumais. Jie praturtins maisto gamybą:
  • Gerai išlaiko šilumą. Gaminant maistą dažniausiai svarbu išlaikyti tolygią temperatūrą, kad karštis vienodai pasiskirstytų. Ketaus indai palaiko pastovią, tolygią šilumą, todėl idealiai tinka troškiniams, apkepams ir kitiems patiekalams gaminti.
  • Universalus indas. Viena iš išskirtinių ketaus indų savybių – jų universalumas. Indą galima pasitelkti įvairiems maisto gaminimo būdams: kepimui, troškinimui, virimui ir net gruzdinimui, skrudinimui ar desertų ruošimui. Esant poreikiui, patiekalą galite pradėti ruošti ant viryklės, o užbaigti orkaitėje: ketaus indai be vargo atlaikys aukštą temperatūrą.
  • Geresnis maisto skonis. Gaminant ketaus induose geriau atsiskleidžia maisto skonis ir natūralus aromatas, todėl valgyti tampa dar maloniau.
  • Sveikesnis maisto gaminimas. Pasirinkus kokybiškus ketaus indus, gaminant prie jų neprilips ir neprisvils maistas, todėl prireiks mažiau aliejaus, o Jūs ir Jūsų šeima mėgausis sveikesniu, dar skanesniu ir naudingesniu maistu.
  • Išskirtinis ilgaamžiškumas. Iš ketaus pagaminti indai yra patvarūs ir ilgaamžiai. Jie atsparesni įbrėžimams ir kitiems mechaniniams pažeidimams, todėl tarnaus ilgus metus. „Grand feu“ ketaus indai internetu – investicija, kuri tikrai atsipirks!
  • Jokių kenksmingų medžiagų. Paprasti ir emaliuoti ketaus indai atitinka tvarumo standartus, todėl rekomenduojami žmonėms, ieškantiems ekologiškų maisto gaminimo sprendimų. Jų sudėtyje nėra žmogui ar aplinkai pavojingų medžiagų.

Ketaus indų paruošimas ir naudojimas

Dalinamės praktiniais patarimais, kurie pravers naudojant ketaus indus.
  • Indo paruošimas. Norint, kad jis džiugintų geriausiomis savybėmis, svarbu jį tinkamai paruošti prieš naudojant pirmą kartą. Išpakavę naują indą, lengvai praplaukite jį karštu vandeniu su indų plovikliu ir gerai išdžiovinkite – indas paruoštas naudoti.
  • Panaudojimo galimybės. Grand Feu indus saugu naudoti indukcinėms, kaitlentėms, dujinėms viryklėms, orkaitėms ir kepsninėms.
  • Gaminimo temperatūra. Gaminant su Grand Feu reikėtų rinktis silpną ar vidutinę kaitrą. Taip pasiekiami geriausi rezultatai, išvengiama maisto pridegimo. Leiskite indui palaipsniui kaisti. Jeigu receptui reikia didelės kaitros, pasiekę norimą temperatūrą, sumažinkite kaitrą.
  • Indo plovimas. Jei indas karštas, prieš plovimą leiskite jam atvėsti. Plaunant nenaudokite aštrių, agresyvių šveitimo priemonių, rinkitės švelnaus nailono arba minkštas abrazyvines kempinėles, švelnius šepetėlius.
  • Maisto likučių pašalinimas. Nors prie puodo dugno maisto likučiai prikepa itin retai, stipriai pridegusį maistą padės pašalinti kelios gudrybės: į puodą įpilkite šilto vandens, įberkite šiek tiek druskos ir užvirinkite vandenį. Užvirus, palikite puodą atvėsti ir atmirkusius maisto likučius išplaukite įprastu būdu.