
Ingredientai:
500 g. vištų širdelių;
Kelių lauro lapų;
Pipirų grūdeliais;
3 vidutinių morkų;
4 bulvių;
1 kupino v. š. miltų;
50 g. sviesto;
2 v. š. grietinės;
1 v. š. smulkintų šviežių žolelių (petražolių, krapų).
Gaminimas:
Širdeles nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Nugriebkite putas. Pasūdykite, įdėkite lauro lapų, pipirų grūdelius ir virkite 10 minučių. Lauro lapus ir pipirus išgreibkite.
Sudėkite smulkintas morkas ir virkite 10 minučių. Sudėkite smulkintas bulves ir virkite kol išvirs.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite miltus ir pakepinkite kol neliks žalių miltų kvapo. Iš puodo, kuriame verda širdelės su daržovėmis nusemkite sultinio ir pilkite į pakepintus miltus nuolat maišydami. Sudėkite grietinę, išmaišykite ir supilkite padažą atgal į puodą su širdelėmis.
Troškinį permaišykite, jei reikia dar pasūdykite, sudėkite žoleles ir užvirkite.