Ingredientai:
500 g vištų širdelių
Kelių lauro lapų, pipirai grūdeliais
3 vidutinių morkų
4 bulvių
1 kupino šaukšto miltų
50 g sviesto
2 kupinų šaukštų grietinės
1 šaukšto smulkintų šviežių žolelių (petražolių, krapų)
Gaminimas:
Širdeles nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Nugraibykite putas. Pasūdykite, įdėkite lauro lapų, pipirų grūdelius ir virkite 10 minučių. Lauro lapus ir pipirus išgreibkite.
Sudėkite smulkintas morkas ir virkite 10 minučių. Sudėkite smulkintas bulves ir virkite kol išvirs.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite miltus ir pakepinkite kol neliks žalių miltų kvapo. Iš puodo, kuriame verda širdelės su daržovėmis nusemkite sultinio ir pilkite maišant į pakepintus miltus. Sudėkite grietinę, išmaišykite ir supilkite padažą atgal į puodą su širdelėmis.
Troškinį permaišykite, jei reikia dar pasūdykite, sudėkite žoleles ir užvirkite.
Skanaus!