Ingredientai:
Tešlai:
600g kvietinių miltų,
1 a.š. druskos,
250g verdančio vandens,
1 kiaušinis
50g sviesto
Įdarui:
500g kiaulienos,
250g šoninės,
2 svogūnų,
2 skiltelių česnako,
Druskos, pipirų ir mairūno.
Gaminimas:
Tešla:
Į dubenį verčiame miltus, beriiame druskos ir įmušame kiaušinį.
Lengvai permaišome.
Į kitą indą dedame smulkintą sviestą ir užpilame verdančiu vandeniu, pamaišome, kol ištirpsta.
Tada viską pilame į miltus ir išminkome tešlą. Paruoštą tešlą dedame į maišelį ir leidžiame pailsėti 30min.
Tešlą plonai iškočiojame, žiedu išspaudžiame apskritimus, į kiekvieno centrą dedame įdaro. Užspaudžiame kraštelius ir „subanguojame“ virtinukus.
Įdaras:
Mėsą sumalame, dedame smulkintą svogūną ir česnaką, beriame prieskonius ir viską gerai išmaišome.
Virtinukus verdame į vandenį įdėję druskos, pora lauro lapelių ir kvapiųjų pipirų žirnelių. Pilame šaukštą aliejaus. Kai vanduo užverda dedame virtinukus. Šiems iškilus į paviršių paverdame apie 5min.
Patiekiame su spirgučiais ir svogūnų laiškais.
Skanaus!
Receptas: Aurimėlio virtuvė