
Ingredientai:
Įmaišui:
100 ml. šilto pieno;
1 v. š. miltų;
1 v. š. cukraus;
7 g. sausų mielių;
Įdarui:
500 g. varškės;
1 kiaušinio;
3 v. š. cukraus;
Citrinos ar apelsino žievelės;
Tešlai:
300-350 g. persijotų miltų;
70 g. tirpinto sviesto;
70 g. grietinės;
1 v. š. cukraus.
Gaminimas:
Pasiruoškite įmaišą: piene ištirpinkite cukrų, mieles, miltus išmaišykite ir palikti 20 min., kol mielės aktyvuosis.
Įdaro ingredientus gerai išmaišykite dubenyje.
Tirpintame svieste gerai išmaišykite cukrų.
Užminkykite tešlą, tik nesudėkite visų miltų, berkite po truputį, kol tešla nelips prie rankų ir gerai minkysis. Paruoštą tešlą pastatykite šiltai, kol pakils dvigubai.
Iškočiokite stačiakampį lakštą, ištepkite varškės įdaru, susukite į „vyniotinį“ ir supjaustykite.
Į „Grand Feu“ kepimo indą sudėkite bandeles ir kepkite 180°C 25 min.