
Ingredientai:
10-12 krevečių su kiautu
300 ml. vištienos sultinio
Grybų (pasirinktinai)
Citrinžolės koto
Tom Yum pastos
Žuvies padažo
Rock sugar (gali būti baltas cukrus)
Citrinos sulčių
Kombu lapo
Čili pipiro
Svogūno
Laimo
Ryšelio šviežios kalendros arba mėtos
Česnakų
Imbiero
Gaminimas:
Krevetes nulupam iš išdorojam. Kiautus pasiliekame.
Grand feu, puode užverdam 500 ml. vandens su 300 ml. vištienos sultinio, užvirus dedam citrinžolę, čili, česnaką, kombu, imbierą, šiek tiek kalendros ir mėtos. Verdam 10-12 min.
Tuomet sudedam krevečių kiautus ir verdam dar 15 min.
Nukošiam per sietelį ir sultinį grąžiname į atgal į puodą.
Į sultinį keliauja pjaustytas svogūnas, grybai, luptos krevetės. Pilam kelis šaukštus žuvies padažo, beriam porą šaukštų cukraus, kelis šaukštus laimo sulčių. Verdam 5 min.
Patiekiame su šviežiu čili, kalendra, mėtos lapais, skiltele laimo.