Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Ingredientai:

4-ioms porcijoms:
2 v. š. kokosų aliejaus;
150 g. šviežių shiitake grybų;
1/2 didelio raudonojo svogūno;
Gabalėlio galangalo šaknies (arba imbiero);
2 citrinžolių stiebų;
3 česnako skiltelių;
1 čili pipiro (jei norisi aštriau, dėkite daugiau);
50 g Tom kha pastos;
1 l. sultinio;

500 ml. kokosų kremo;
400 g didžiųjų tigrinių krevečių (valytų, be kiautų);
1 v. š. rudojo cukraus;
2 v. š. žuvų padažo;
Laimo sulčių (pagal skonį, apie pusės ar vieno pilno laimo);
180 g. ryžių makaronų;
Kalendros;
Čili aliejaus;
Druskos;

Gaminimas:

Ketaus puode išlydykite kokosų aliejų.

Suberkite riekelėmis supjaustytus shiitake grybus, šiek tiek pasūdykite. Vis pamaišydami apkepinkite grybus ir išėmę iš puodo atidėkite.

Į puodą dėkite dar kokosų aliejaus ir sumeskite prieskonių bazės ingredientus: svogūnų pusžiedžius, patraiškytus citrinžolės stiebus, riekelėmis supjaustytą galangalo šaknį (arba imbierą), česnaką ir čili pipirą. Viską kepinkite apie 5 minutes.

Sudėkite Tom kha pastą ir viską išmaišę pakepinkite dar apie minutę.

Supilkite sultinį ir virkite ant silpnos ugnies apie 30 min.

Kiaurasamčiu ištraukite prieskonių bazės ingredientus, jų nebenaudokite.

Supilkite kokosų pieną ir žuvų padažą, berkite cukraus, įspauskite laimo sulčių. Išmaišę paragaukite ir jei ko trūksta, pridėkite daugiau.

Suberkite krevetes ir apkeptus shiitake grybus. Palaukiame kelias minutes, kol krevetės išvirs.

Nuimkite sriubą nuo kaitros.

Į dubenėlius dėkite pagal instrukciją paruoštus ryžių makaronus ir ant jų pilkite sriubos. Pagardinkite kalendra ir čili aliejumi.