Ingredientai:
⅓ puodelio vištienos sultinio
1 šaukštas austrių padažo
1 šaukštas sojos padažo
2 arbatiniai šaukšteliai žuvies padažo
1 arbatinis šaukštelis baltojo cukraus
1 arbatinis šaukštelis rudojo cukraus
2 šaukštai augalinio aliejaus
600 g. vištienos šlaunelių mėsos be odos
Pusė pjaustyto askaloninio česnako
4 skiltelės česnako, susmulkintos
1 arbatinis šaukštelis čili
1 puodelis labai plonai pjaustytų šviežių baziliko lapelių
Gaminimas:
Dubenyje išmaišykite vištienos sultinį, austrių padažą, sojos padažą, žuvies padažą, baltąjį cukrų ir rudąjį cukrų, kol gerai susimaišys.
Įkaitinkite Grand feu keptuvę ant stiprios ugnies. Apšlakstykite aliejumi. Įdėkite vištieną ir maišydami kepkite 2–3 minutes. Įmaišykite askaloninius česnakus, česnaką ir griežinėliais pjaustytą čili. Kepkite ant stiprios ugnies, kol vištienos sultys išgaruos dar maždaug 2 ar 3 minutes.
Į keptuvę įpilkite apie šaukštą padažo mišinio; virkite ir maišykite, kol padažas pradės karamelizuotis, apie 1 minutę.
Supilkite likusį padažą ir kepkite, kol padažas apskrus ant mėsos, dar 1 ar 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies.
Įmaišykite baziliką, permaišykite ir patiekite su ryžiais.