Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Ingredientai:

2 skardinių konservuotų sviestinių pupelių;

350 g. vyšninių pomidoriukų;

1 šalotinio (arba raudonojo) svogūno;

4 skiltelių česnako;

2 v. š. pomidorų pastos;

40 ml. grietinėlės;

Žiupsnio cukraus (jei reiktų subalansuoti rūgštumą);

Druskos, pipirų (pagal skonį);

Alyvuogių aliejaus (kepimui).

Patiekimui (nebūtina):

Buratos;

2 a. š. Pesto padažo;

Baziliko lapelių;

Saujelės skrudintų kedrinių pinijų.

Gaminimas:

Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką.

Į keptuvę dėkite pomidorų pastą ir maišydami pakepinkite dar apie minutę.

Suberkite per pusę perpjautus pomidoriukus. Išmaišykite ir uždarę dangčiu troškinkite apie 15 min. ant nedidelės kaitros.

Pomidorų masę sutrinkite blenderiu ir grąžinkite atgal į keptuvę.
Supilkite grietinėlę, berkite druskos, pipirų. Išmaišykite ir paragaukite. Jei kiek rūgštu – įberkite truputėlį cukraus.

Suverskite pupeles ir išmaišę pakaitinkite, kol šios sušils.
Patiekite su burata, pesto, baziliku ir kedrinėmis pinijomis.