Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Ingredientai:

14-ai kukulių reikės:

  • 400 g. maltos kiaulienos ir jautienos
  • 4 v. š. maltų džiūvėsėlių
  • 1 mažo svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 kiaušinio
  • Kelių muskato riešuto tarkių
  • Druskos, pipirų
  • Aliejaus kepimui


Padažui:

  • 400 ml. jautienos sultinio
  • 30 g. sviesto
  • 2 v. š. miltų
  • 2 v. š. grietinėlės
  • Vorčesterio padažo (pagal skonį)
  • Druskos, pipirų


Patiekimui:

  • Bulvių košės
  • Virtų žirnelių
  • Spanguolių/bruknių uogienės
  • Česnakų laiškų ar kt. žalumynų

 

  1. Dubenyje gerai sumaišome mėsą su smulkiai supjaustytu svogūnu, smulkintu česnaku, džiūvėsėliais, kiaušiniu, muskatu, druska bei pipirais. Leidžiame masei šiek tiek pastovėti, kad išbrinktų džiūvėsėliai.
  2. Drėgnomis rankomis suformuojame 14 mėsos rutuliukų.
  3. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir dedame kepti kukulius, taip kad šie tarpusavyje nesiliestų.
  4. Kepame kukulius iš visų pusių vis pavartydami apie 8-10 min., kol pilnai iškeps.
  5. Išimame kukulius iš keptuvės. Jei yra daug prisvilusių gabalėlių, mentele juos nugremžiame ir pašaliname.
  6. Toliau toje pačioje keptuvėje gaminsime padažą: išlydome sviestą, suberiame miltus ir maišydami pakaitiname apie minutę.
  7. Tuomet po truputį toliau maišydami supilame jautienos sultinį – turi gautis vientisa masė. Kaitiname kol padažas taps norimo tirštumo.
  8. Pilame grietinėlės, Vorčesterio padažo, beriame druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišome.
  9. Į keptuvę sugrąžiname kukulius ir leidžiame jiems sušilti.

Patiekiame su bulvių koše, žirneliais, uogiene bei žalumynais.