
Ingredientai:
14-ai kukulių reikės:
- 400 g. maltos kiaulienos ir jautienos
- 4 v. š. maltų džiūvėsėlių
- 1 mažo svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 1 kiaušinio
- Kelių muskato riešuto tarkių
- Druskos, pipirų
- Aliejaus kepimui
Padažui:
- 400 ml. jautienos sultinio
- 30 g. sviesto
- 2 v. š. miltų
- 2 v. š. grietinėlės
- Vorčesterio padažo (pagal skonį)
- Druskos, pipirų
Patiekimui:
- Bulvių košės
- Virtų žirnelių
- Spanguolių/bruknių uogienės
- Česnakų laiškų ar kt. žalumynų
- Dubenyje gerai sumaišome mėsą su smulkiai supjaustytu svogūnu, smulkintu česnaku, džiūvėsėliais, kiaušiniu, muskatu, druska bei pipirais. Leidžiame masei šiek tiek pastovėti, kad išbrinktų džiūvėsėliai.
- Drėgnomis rankomis suformuojame 14 mėsos rutuliukų.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir dedame kepti kukulius, taip kad šie tarpusavyje nesiliestų.
- Kepame kukulius iš visų pusių vis pavartydami apie 8-10 min., kol pilnai iškeps.
- Išimame kukulius iš keptuvės. Jei yra daug prisvilusių gabalėlių, mentele juos nugremžiame ir pašaliname.
- Toliau toje pačioje keptuvėje gaminsime padažą: išlydome sviestą, suberiame miltus ir maišydami pakaitiname apie minutę.
- Tuomet po truputį toliau maišydami supilame jautienos sultinį – turi gautis vientisa masė. Kaitiname kol padažas taps norimo tirštumo.
- Pilame grietinėlės, Vorčesterio padažo, beriame druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišome.
- Į keptuvę sugrąžiname kukulius ir leidžiame jiems sušilti.
Patiekiame su bulvių koše, žirneliais, uogiene bei žalumynais.