Ingredientai:
Trupiniams:
500 g. miltų
100 g. kakavos
360 g. cukraus
400 g. sviesto
6 v. š. grietinės
Įdarui:
1 kg. varškės
4 kiaušiniai
4 v.š. cukraus
1 pakelis vanilinio pudingo
4 v.š. grietinės
Gaminimas:
Giliame inde persijojame miltus, cukrų, kakavą, sviestą supjaustome gabaliukais, dedame į miltų masę, sudedame grietinę ir triname tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Dedame valandai į šaldiklį, taip bus lengviau tarkuoti tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 180ºC.
Pasiruošiame Grand feu kepimo indą, išklojame kepimo popieriumi.
Sutarkuojame tešlą per burokinę tarką.
Atidedame mažesnę pusę trupinių į šalį. Didesnę jų dalį suberiame į paruoštą skardą ir paspaudžiame ranka, kad gautųsi vientisas pyrago pagrindas.
Įdarui:
Ištriname varškę, kiaušinius, suberiame sausus pudingo miltelius, grietinę ir cukrų.
Gautą masę užpilame ant pagrindo ir ant viršaus likusius trupinius.
Dedame į orkaitę ir kepame dar 40 minučių.
Skanaus.