Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Ingredientai:

5 kiaušinių baltymai
250 gr. cukraus
1 a. š. bulvių krakmolo
1 šaukštelis acto 9%

Kremas:
150 ml. mascarpone kremo
150 ml. grietinėlės 30%
2 v. šaukštai cukraus
Citrinos sultys

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 120 C .

Į Grand Feu puodo dugną įtieskite iš kepimo popieriaus iškirptą apskritimą.

Kambario temperatūros kiaušinių baltymus plakite kombainu, kol suputos, tuomet dalimis pilkite cukrų, nenustodami plakti. Baltymus plakite, kol taps standūs ir apvertus indą neiškris. Virtuviniu kombainu tai turėtų trukti nuo 10-15 min. Įmaišykite krakmolą ir actą, dar viską kartu plakite kelias minutes, kuomet masė blizgi, kieta ji paruošta džiovinimui.

Mentele dėkite į puodą, formuodami taip, kad kraštai nesiliestų prie sienelių.

Viduriuką, šiek tiek įgaubkite, suformavę dėkite į orkaitę ir džiovinkite 40 min., tuomet kaitrą sumažinkite iki 100 C ir dar džiovinkite 3 valandas.

Grietinėlę išplakite kartu su maskarpone kremu ir cukrumi  apie 5 min, kombaino pagalba. Įspauskite pusės citrinos sulčių ir įtarkuokite žievelę.

Kremą į morengą sudėkite tik prieš patiekiant tortą.

Papuoškite mėgstamomis uogomis.

Skanaus!