
Ingredientai:
5 kiaušinių baltymų;
250 g. cukraus;
1 a. š. bulvių krakmolo;
1 a. š. 9% acto;
Kremui:
150 ml. Mascarpone kremo;
150 ml. 30% grietinėlės;
2 v. š. cukraus;
1 citrinos;
Mėgiamų uogų.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 120°C. Į „Grand Feu“ puodą įtieskite iš kepimo popieriaus iškirptą apskritimą.
Kambario temperatūros kiaušinių baltymus plakite kombainu, kol suputos, tuomet dalimis pilkite cukrų, nenustodami plakti. Baltymus plakite, kol šie taps standūs ir apvertus indą neiškris. Virtuviniu kombainu tai turėtų trukti nuo 10-15 min.
Įmaišykite krakmolą ir actą, dar viską kartu plakite kelias minutes, iki kol masė taps blizgi, standi, tuomet ji paruošta džiovinimui.
Mentele dėkite į puodą, formuodami taip, kad kraštai nesiliestų prie sienelių. Viduriuką, šiek tiek įgaubkite.
Suformavę kepinį dėkite į orkaitę ir džiovinkite 40 min., tuomet kaitrą sumažinkite iki 100°C ir dar džiovinkite 3 valandas.
Grietinėlę plakite kartu su maskarpone kremu ir cukrumi apie 5 min, kombaino pagalba. Įspauskite pusės citrinos sultis ir įtarkuokite žievelę.
Kremą į morengą sudėkite tik prieš patiekiant. Papuoškite mėgstamomis uogomis.