
Ingredientai:
3 obuolių
1 kiaušinio
2 stiklinių miltų
1 stiklinės pieno
100 g. cukraus
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio cinamono
1 šaukštelio BERIU prieskonių kepiniams
1 šaukštelio kepimo miltelių
Aliejaus
Gaminimas:
Nuplaukite obuolius, nulupkite žievelę ir išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite obuolius 1 cm. storio žiedeliais.
Marinatui puode pakaitinkite medų, sumaišykite jį su sojos padažu, citrinos sultimis ir aliejumi.
Dubenyje sumaišykite kiaušinį, cukrų, prieskonius ir žiupsnelį druskos. Plakite, kol masė taps vientisa. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Maišykite, kol tešla taps tiršta, įpilkite pieno ir permaišykite, kad galėtumėte panardinti obuolių žiedus.
Įkaitinkite aliejų ant vidutinės kaitros.
Panardinkite obuolių žiedus į tešlą, kad jie būtų gerai padengti, ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite, kol žiedai taps auksinės spalvos iš abiejų pusių (apie 2–3 minutes kiekvieną pusę).
Ištraukite žiedus ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
Galite apibarstyti cukraus pudra arba aplieti karamele.