Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Ingredientai:

Jautienos mišiniui:

300 g. maltos jautienos;

1 mažo raudonojo svogūno;

2 česnako skiltelių;

1 v. š. aliejaus;

2 a. š. BERIU Barbekiu prieskonių;

50 ml. vandensx;

100 g. konservuotų pupelių;

80 g. kukurūzų;

50 g. marinuotų agurkėlių;


Pagrindui:

150-180 g. (1 pakelio) Nachos traškučių;

150 g. tarkuoto Čederio;

Salsai:

4 pomidorų be sėklų

2 česnako skiltelių;

Saujos kalendros;

1 v. š. aliejaus;

1 v. š. laimo sulčių;

Čili pipiro (nebūtina);

Druskos, pipirų;

Svogūnams:

2 raudonųjų svogūnų;

100 ml. acto;

100 ml. vandens;

2 v. š. cukraus;

1 a. š. druskos;

2 skiltelių česnako;

Grūstų pipirų;

Lauro lapo.

Gaminimas:

Pirmiausia pasiruoškite salsą ir svogūnus. Iš pomidorų išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite česnaką ir kalendras. Supilite visus salsos ingredients, sumaišykite ir palikite pailsėti.

Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Užvirkite marinatą iš acto, vandens, cukraus ir druskos. Svogūnus sudėkite į sandarų, karščiui atsparų indą, ten suberkite pipirus ir lauro lapą. Užpilkite karštu marinatu ir palikite atvėsti.

 

Ruoškite jautieną. Keptuvėje apkepkite svogūną ir česnaką, dėkite jautieną ir prieskonius, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite kol mėsa suminkštės. Tuomet įmaišykite pupeles, kukurūzus, smulkiai pjaustytus agurkėlius.

Ant skardos ar į didelį kepimo indą berkite nachos ant viršaus dėkite paruoštą jautieną ir gausiai apiberkite sūriu. Kepkite 180°C apie 10 min. arba kol sūris skaniai išsilydis.

Iškepus apiberkite smulkintomis kalendromis, patiekite su salsa ir marinuotais svogūnais.