
Ingredientai:
1 kg. kokybiškos menkės;
1 svogūno;
1 kiaušinio;
2 v. š. manų kruopų;
Druskos, pipirų.
Įdarui:
200 g. rūkytos šoninės;
100 g. tarkuoto fermentinio sūrio;
1 morkos;
1 svogūno;
1 cukinijos;
Druskos, pipirų;
Aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Žuvį sumalkite, įmuškite kiaušinį, berkite manų kruopas, druskos, pipirų ir įtarkuokite svogūną. Viską gerai išmaišykite.
Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite smulkintą šoninę, daržoves, berkite druskos, pipirų. Atvėsinkite ir sudėkite sūrį. Gerai išmaišykite.
Formuokite žuvies maltinuką ir viduryje įdarykite šoninės įdaru.
Maltinukus troškinkite orkaitėje kepimo inde su kepintomis daržovėmis ir daržovių sultiniu 40 min.
Receptas: Aurimėlio virtuvė