Ingredientai:
12 makaronų lizdelių (Tagliatelle)
Įdaras:
300 g faršo
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
truputis druskos, pipirai
Padažas:
1 svogūnas
2 v.š. sviesto
1 v.š. miltų
1 v.š. garstyčių
3 v. š. pomidorų padažo
200 ml grietinėlės
3 – 4 skiltelės česnako
Pabarstymui:
Tarkuoto sūrio
Žalumynų
Gaminimas:
Įdarui faršą gerai išmaišyti su smulkintu svogūnu, česnakais, prieskoniais. Įdaryti nevirtus makaronų lizdelius.
Ištirpinti keptuvėje sviestą ir pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną. Suberti miltus ir pakepinti maišant 1 minutę. Sudėti garstyčias, pomidorų padažą, pilti grietinėlę ir užvirti. Padažą perpilti į Grand feu kepimo indą, dėti lizdelius į padažą nelabai suspaudžiant vieną prie kito.
Iki lizdelių viršaus privilti sultinio arba vandens, pasūdyti pagal skonį, suberti stambiai supjaustytą česnaką ir kepti 180C orkaitėje 40 min.
10 min. iki pabaigos apibarstyti sūriu.
Skanaus.