
Ingredientai:
12 makaronų lizdelių (Tagliatelle);
300 g faršo;
1 svogūno;
2 skiltelių česnako;
Druskos, pipirų;
Padažui:
1 svogūno;
2 v. š. sviesto;
1 v. š. miltų;
1 v. š. garstyčių;
3 v. š. pomidorų padažo;
200 ml. grietinėlės;
3 – 4 skiltelių česnako
Tarkuoto sūrio;
Žalumynų.
Gaminimas:
Įdaro faršą gerai išmaišykite su smulkintu svogūnu, česnakais, prieskoniais.
Šiuo mišiniu įdarykite nevirtus makaronų lizdelius.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, suberkite miltus ir pakepinkite maišant apie 1 minutę. Sudėkite garstyčias, pomidorų padažą, supilkite grietinėlę ir užvirkite.
Padažą perpilkite į „Grand Feu“ kepimo indą, sudėkite lizdelius į padažą nelabai suspaudžiant vieną prie kito.
Iki lizdelių viršaus pripilkite sultinio arba vandens, pasūdykite pagal skonį, suberkite stambiai pjaustytą česnaką.
Kepkite 180°C orkaitėje 40 min. 10 min. Baigus kepti apibarstykite tarkuotu sūriu ir žalumynais.