
Ingredientai:
1,5 kg. sviestinio moliūgo;
1 morkos;
1 bulvės;
1 svogūno;
5 česnako skiltelių;
1 a. š. čiobrelio lapelių;
3 v. š. alyvuogių aliejaus;
500 ml. sultinio;
200 ml. grietinėlės;
200 g. krevečių;
Patiekimui:
Moliūgo sėklų;
Alyvuogių aliejus;
Čili pipiro.
Gaminimas:
Kepimo indą išklokite kubeliais pjaustytu moliūgu, morkos griežinėliais, svogūnu ir česnaku. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir čiobrelio lapeliais. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190°C, apie 40 minučių, kol daržovės suminkštės ir lengvai apskrus.
Tuo tarpu į puodą su vištienos sultiniu įpjaustykite bulvę ir virkite, kol ji suminkštės. Išvirtą bulvę ir iškeptas daržoves sudėkite į puodą, supilkite pieną ir dar kartą užvirinkite. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Krevetes kelias minutes apkepkite keptuvėje su mėgstamais prieskoniais, puikiai tinka prieskonių mišinys Beriu.
Patiekdami sriubą, užpilkite truputį alyvuogių aliejaus, pabarstykite moliūgo sėklomis ir jei norisi šiek tiek aštrumo, įdėkite smulkintą čili pipirą. Ant viršaus dėkite apkepintas krevetes.