
Ingredientai:
800 g. maltos jautienos;
200 g. maltos kiaulienos;
2 kiaušinių;
3 riekelių sumuštinių duonos (be plutelių);
1 didelio svogūno;
Saujelės smulkintų petražolių;
4 skiltelių česnako;
100 g. tarkuoto parmezano;
¾ šaukštelio druskos;
¼ šaukštelio juodųjų pipirų;
Padažui:
2,5 a. š. šaukšto alyvuogių aliejaus;
2 skiltelių česnako;
¾ puodelio smulkinto svogūno;
700 g. pomidorų pasatos;
½ puodelio vandens;
1 šaukštelio aitriųjų pipirų dribsnių (arba čili);
3 šaukštelių itališkų žolelių mišinio;
1 šaukštelio druskos;
Juodų pipirų;
Kartu patiekti labai tiks mėgstamos rūšies makaronai.
Gaminimas:
- Sutarkuokite svogūną į didelį dubenį. Ten pat sudėkite duoną ir palikite 5 min., kad suminkštėtų nuo svogūnų sulčių.
- Į dubenį sudėkite likusius kukulių ingredientus, gerai išminkykite.
- Formuokite kukulius – po maždaug 1 valgomąjį šaukštą masės kiekvienam.
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų gilioje keptuvėje ir apkepkite kukulius iš visų pusių po kelias minutes. Kepkite dalimis, kad jie nepradėtų troškintis.
- Išėmę kukulius į keptuvę įpilkite dar šiek tiek aliejaus.
- Suberkite svogūną ir česnaką, kepkite 2–3 minutes.
- Supilkite pomidorų pasatą, vandenį, prieskonius. Užvirkite ir sumažinkite kaitrą.
- Sudėkite kukulius į padažą, troškinkite apie 8–10 min., kartais pavartydami.
- Tuo metu išvirkite makaronus.
- Patiekite kukulius su makaronais, apibarstykite parmezanu ir petražolėmis.