Ingredientai:
500 gramų jautienos antrekoto
3 vienetai svogūnų (didelių)
1 stiklinė vandens( jei reikia)
3 šaukštai sviesto
2 šaukštai pomidorų tyrės
1 šaukštelis garstyčių
Rūkytos paprikos miltelių
Miltų
Druskos, juodųjų
Gaminimas:
Jautieną supjaustykite skersai raumenų apie 0.5 cm. gabalais. Ir tada dar 3-4 cm. juostelėmis.
Pagardinkite druska, pipirais, paprikos milteliais ir apvoliokite miltuose.
Svogūnus susmulkinkite. Svogūnų turi būti 40% mėsos tūrio
Įkaitinkite kepsninę, anglių turi būti nedaug. Puodą įstatykite į laikiklį.
Į įkaitintą Grand feu puodą dėkite sviesto ir kai jis įkais sudėkite jautieną. Mėsą apkepkite, tada suberkite svogūnus, išmaišykite ir uždengę kepkite, kol atsiradęs skystis visai išgaruos. Kepant karštis neturėtų būti didelis, puodas gerai įkaitęs ir puikiai paskirsto karštį.
Kartas nuo karto atidenkite dangtį ir permaišykite, kad esantys susikaupę garų lašeliai nukristų ant svogūnų ir mėsos.
Maždaug po 30 min. (Man brandintai jautienai tiek užteko), kai mėsa taps minkšta, tų svogūnų liks labai mažai ir iš jų gausis tirštas nuostabus padažas.
Jei truks skysčio galite įpilti šiek tiek karšto sultinio ar vandens. Bet tai darykite tik kai skysčio puode nebeliks.
Kai mėsa taps minkšta sudėkite išmaišytą pomidorų padažą ir garstyčias.
Įberkite druskos ir pipirų, permaišykite.
Patiekite su bulvių koše ir raugintais agurkais.
Skanaus.