Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Ingredientai:

500 g. jautienos antrekoto;
3 dideli svogūnai;
1 stiklinė vandens (jei reikia);
3 v. š. šaukštai sviesto;
2 v. š. pomidorų tyrės;

1 a. š. garstyčių;
Rūkytos paprikos miltelių;
Miltų;
Druskos, juodųjų.

Gaminimas:

Jautieną supjaustykite skersai raumenų apie 0,5 cm. gabalais, tuomet 3-4 cm. juostelėmis.

Pagardinkite druska, pipirais, paprikos milteliais ir apvoliokite miltuose.

Svogūnus susmulkinkite plunksnelėmis, viso svogūnų turi būti apie 40% mėsos tūrio.

Įkaitinkite kepsninę, anglių turi būti nedaug. Puodą įstatykite į laikiklį.

Į įkaitintą „Grand Feu“ puodą dėkite sviesto ir kai jis įkais sudėkite jautieną. Mėsą apkepkite, tada suberkite svogūnus, išmaišykite ir uždengę kepkite, kol atsiradęs skystis visai išgaruos. Kepant karštis neturėtų būti didelis, gerai įkaitęs puodas puikiai paskirsto karštį.

Kartas nuo karto atidenkite dangtį ir permaišykite, kad ant dangčio susikaupę garų lašeliai nukristų ant svogūnų ir mėsos.

Maždaug po 30 min. (brandintai jautienai tiek užtenka), kai mėsa taps minkšta, svogūnų liks labai mažai ir iš jų gausis tirštas nuostabus padažas.

Jei pasirodys, kad dar reikia troškinti, o skysčio trūksta, galite įpilti šiek tiek karšto sultinio ar vandens. Tai darykite tik kai skysčio puode nebeliks!

Kai mėsa taps minkšta sudėkite išmaišytą pomidorų tyrę ir garstyčias.

Įberkite druskos ir pipirų, permaišykite.

Patiekite su bulvių koše ir raugintais agurkais.