Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Ingredientai:

4 porcijoms reikės::

  • 500 g. vištienos šlaunelių mėsos

  • aliejaus kepimui

  • 1 svogūno

  • 3 česnako skiltelių

  • 1 raudonosios paprikos

  • 2 v. š. taco prieskonių mišinio

  • 60 ml. vandens

  • 1 skardinės konservuotų juodųjų pupelių

  • 1/2 skardinės konservuotų kukurūzų

  • druskos, pipirų (pagal skonį)

  • 1 laimo sulčių

  • 8 didelių tortilijų

  • 260 g. čederio sūrio


Enčiladų padažui reikės:

  • 30 g. sviesto

  • 2 v. š. miltų

  • 500 ml. vištienos sultinio

  • 250 g. pomidorų tyrės

  • 2 v. š. taco prieskonių mišinio

  • maltos kajeno paprikos (pagal skonį)

  • druskos, pipirų (pagal skonį)


Patiekimui:

  • fetos sūrio

  • raudonojo svogūno

  • avokado

  • jalapeno

  • kalendros

  • laimo skiltelių

 

  1. Įkaitiname keptuvę su aliejumi. Kepame vištieną po 3 minutes iš abiejų pusių. Sumažiname kaitrą, uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame dar apie 10 min. Išėmę vištieną iš keptuvės, leidžiame jai pastovėti apie 5 min. Tuomet suplėšome vištieną šakučių pagalba.

  2. Ruošiame enčiladų padažą: keptuvėje išlydome sviestą, beriame miltus ir maišydami pakaitiname apie minutę. Toliau nuolat maišydami pamažu supilame sultinį – turi gautis vientisa masė be gumuliukų. Supilame pomidorų tyrę, beriame taco prieskonius, kajeno papriką, druską bei pipirus. Pakaitiname, kol padažas kiek sutirštės, bet stebime, kad nepradėtų svilti prie dugno.

  3. Ruošiame įdarą: ketaus puode įkaitiname aliejų ir kelias minutes apkepiname smulkintą svogūną. Tuomet įspaudžiame česnaką, beriame kubeliais pjaustytą papriką. Apkepame. Suberiame taco prieskonius, išmaišome ir pakaitiname dar apie minutę. Suberiame plėšytą vištieną, pupeles, kukurūzus, pilame vandens bei kelis samčius pasiruošto enčiladų padažo. Viską išmaišome ir šiek tiek patroškiname. Pagal skonį gardiname druska bei pipirais, įspaudžiame laimo sultis.

  4. Sutarkuojame čederio sūrį – pusę jo vyniosime į tortilijas, o likusią pusę bersime ant viršaus.

  5. Ant kiekvienos tortilijos apatinės dalies dedame įdaro bei tarkuoto čederio, suvyniojame ir dėliojame kepimo inde.

  6. Ant suvyniotų tortilijų pilame likusį enčiladų padažą bei beriame sūrį.

  7. Kepame 200°C orkaitėje 10-15 min., kol sūris gražiai išsilydys.

  8. Patiekdami trupiname fetos, beriame svogūno kubelius, dedame avokado bei jalapeno riekeles ir puošiame kalendros lapeliais. Pašlakstome laimo sultimis.