Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Ingredientai:

(Tešla 3-4 blynams)

4 kiaušinių;

¾ stiklinės pieno (apie 187 g.);

¾ stiklinės kvietinių miltų (apie 90 g);

60 g. sviesto;

Žiupsnelio druskos;

1 a. š. vanilės ekstrakto;

1 a. š. BERIU prieskonių mišinio kepiniams;

1 a. š. cukraus (nebūtina);

Papuošimuii:

Mėgstamų uogų – braškių, aviečių, šilauogių, gervuogių;

Vanilinių ledų;

Mėtos lapelių;

Cukraus pudros (nebūtina);



Prireiks 3–4 mažų Grand Feu keptuvėlių ir blenderio, mikserio arba rankinio plakiklio.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 220°C ir įdėkite ten keptuvėles, kad gerai įkaistų.

Ištirpinkite pusę sviesto ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Visus blynų ingredientus sudėkite į blenderį ar dubenį – kiaušinius, pieną, miltus, druską, vanilę, BERIU prieskonius, cukrų ir ištirpintą sviestą. Išplakite iki vientisos masės. Palikite pastovėti 10 minučių.

Kai keptuvėlės bus karštos padalinkite likusį sviestą į kiekvieną ir dar trumpai pašildykite orkaitėje, kol sviestas išsilydys.

Tešlą dar kartą permaišykite ir tolygiai paskirstykite į keptuvėles.

Kepkite 18–22 minutes, kol gražiai išsipūs ir apskrus (orkaitės neatidarinėkite!).

Ištraukus iš orkaitės, dėkite tiesiai ant medinės lentelės ir puoškit tuo, kas kelia nuotaiką – uogomis, ledais, mėtomis.