Ingredientai:
Tešlai:
400 gr. varškės
2 kiaušiniai
2 šaukštai grietinės
8- 10 šaukštų miltų
Žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gr. maltos šlaunelių mėsos
1 svogūnas
Žiupsnelis druskos, pipirų
3 šaukštai ledukų (idealu turėti šaldyto sultinio)
Žalumynų
Gaminimas:
Tešlos gaminimas:
Varškę ištrinkite su kiaušiniais ir druska. Sudėkite grietinę ir miltus, užminkykite tešlą.
Pastaba dėl miltų: pradžioje įdėkite mažiau, jei miltų truks tešla kibs prie rankų, tokiu atveju miltų dar įberkite (miltų kiekis priklauso nuo daug ko, varškės riebumo ar kiaušinių didumo, todėl nepadarykite tešlos per kietos).
Įdaro gaminimas:
Į maišelį suberkite ledukus, susmulkinkite juos mėsai mušti skirtu plaktuku iki žirnio dydžio kubelių, įmaišykite į mėsą, pagardinkite druska, pipirais, sudėkite smulkintą svogūną ir žalumynus.
Gerai išmaišykite.
Įškočiokite plonai tešlą, išpjaukite apskritimus, dėkite po didelį šaukštą mėsos, užlenkite ir užtvirtinkite kraštus šakute.
Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Nusausinkite ant popierinės servetėlės ir patiekite.
Skanaus!