Ingredientai:
„Baby“ bulvyčių;
Karšto rūkymo šoninės juostelėmis;
2-3 v.š. alyvuogių aliejaus;
Česnako galvutės;
Šviežio čiobrelio ir rozmarino;
Druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių.
Gaminimas:
Bulvytes nulupame arba švariai nuplauname. Dedame į puodą, beriame druskos ir verdame. Po užvirimo verdame apie 10min. Nusunkiame, supilame ant kepimo indo ir paliekame atvėsti.
Per tą laiką pasiruošiame marinatą. Į dubenėlį beriame druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių, smulkinto šviežio čiobrelio, įspaudžiame 3-4 skilteles česnako ir pilame alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišome.
Paruoštą marinatą pilame ant bulvyčių ir gerai išmaišome. Kiekvieną bulvytę apsukame karštai rūkyta šonine ir dedame į kepimo indą. Tarp bulvyčių prismaigstome šviežio rozmarino ir čiobrelio šakelių, dedame česnako skiltelių. Kepame 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 30min.
Skanaus.
Receptas: Aurimėlio virtuvė