Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Ingredientai:

800 g. maltos jautienos;

200 g. maltos kiaulienos;

2 kiaušinių;

3 riekelių sumuštinių duonos (be plutelių);

1 didelio svogūno;

Saujelės smulkintų petražolių;

4 skiltelių česnako;

100 g. tarkuoto parmezano;

¾ šaukštelio druskos;

¼ šaukštelio juodųjų pipirų;

Padažui:

2,5 a. š. šaukšto alyvuogių aliejaus;

2 skiltelių česnako;

¾ puodelio smulkinto svogūno;

700 g. pomidorų pasatos;

½ puodelio vandens;

1 šaukštelio aitriųjų pipirų dribsnių (arba čili);

3 šaukštelių itališkų žolelių mišinio;

1 šaukštelio druskos;

Juodų pipirų;

 

Kartu patiekti labai tiks mėgstamos rūšies makaronai.

Gaminimas:

  1. Sutarkuokite svogūną į didelį dubenį. Ten pat sudėkite duoną ir palikite 5 min., kad suminkštėtų nuo svogūnų sulčių.
  2. Į dubenį sudėkite likusius kukulių ingredientus, gerai išminkykite.
  3. Formuokite kukulius – po maždaug 1 valgomąjį šaukštą masės kiekvienam.
  4. Įkaitinkite alyvuogių aliejų gilioje keptuvėje ir apkepkite kukulius iš visų pusių po kelias minutes. Kepkite dalimis, kad jie nepradėtų troškintis.
  5. Išėmę kukulius į keptuvę įpilkite dar šiek tiek aliejaus.
  6. Suberkite svogūną ir česnaką, kepkite 2–3 minutes.
  7. Supilkite pomidorų pasatą, vandenį, prieskonius. Užvirkite ir sumažinkite kaitrą.
  8. Sudėkite kukulius į padažą, troškinkite apie 8–10 min., kartais pavartydami.
  9. Tuo metu išvirkite makaronus.
  10. Patiekite kukulius su makaronais, apibarstykite parmezanu ir petražolėmis.