
Ingredientai:
500 g. vištienos krūtinėlės, filė arba šlaunelių mėsos, supjaustytos gabaliukais;
Šlakelio alyvuogių aliejaus;
4 česnako skiltelių;
150 g. saulėje džiovintų pomidorų aliejuje;
1 a. š. džiovinto raudonėlio;
2 a. š. maltos saldžiosios paprikos;
250 g. Orzo makaronų;
500–600 ml. karšto vištienos sultinio;
150 ml. kokosų pieno (arba 30% grietinėlės);
50 g. tarkuoto parmezano;
Didelės saujos špinatų;
Druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Įkaitinkite Grand Feu keptuvę, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir apkepkite vištienos gabalėlius apie 5 minutes, kol apskrus.
Sumažinkite kaitrą. Sudėkite smulkintą česnaką, supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, raudonėlį, saldžiąją papriką. Kepkite dar 3–5 minutes, kol viskas pradės skaniai kvepėti.
Suberkite Orzo, užpilkite karštu sultiniu, kad apsemtų makaronus. Įberkite pipirų, uždenkite keptuvę ir virkite apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Jei trūksta skysčio – įpilkite dar šiek tiek sultinio.
Kai Orzo išvirs, sumažinkite ugnį, įdėkite špinatus, supilkite kokosų pieną arba grietinėlę. Maišykite, kol viskas susijungs ir taps kremiška.
Nukelkite nuo kaitros, apibarstykite parmezanu ir patiekite.