Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Ingredientai:

Mėsai:

~1,5 kg kiaulienos sprandinės (vientiso gabalo);

7-9 smulkintų česnako skiltelių;

Mėgstamų mėsos prieskonių;

Šlakelio aliejaus;

Druskos, pipirų.

Daržovėms:

Raudonų svogūnų;

~1 kg jaunų bulvių;

Kelių saujų šviežių morkų;

1 saliero gumbo;

2-3 česnako galvučių.

Patiekimui:

Mėgstamų šviežių salotų.

Gaminimas:

Mėsą negiliai įpjaukite maždaug kas 1,5 cm, įtrinkite česnaku, prieskoniais, druska, pipirais ir aliejumi.

Dėkite mėsą į sandarų maišelį ar indą ir palikite marinuotis šaldytuve mažiausiai 2 dienoms (galima ir iki 4 dienų).

Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Dėkite mėsą į kepimo indą ir kepkite 30-40 minučių.

Sumažinkite temperatūrą iki 170°C, uždenkite mėsą storu folijos sluoksniu ir kepkite dar 2-3 valandas.

Kol kepa mėsa paruoškite daržoves. Bulves perpjaukite pusiau, salierą nulupkite ir supjaustykite stambiai. Apvirkite daržoves sūdytame vandenyje apie 10 minučių.

Morkas nulupkite, kelias česnako skilteles šiek tiek prispauskite peiliu ir palikite su odele. Likusias česnako galvutes perpjaukite pusiau.

Visas daržoves apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.

Iškepus mėsai, atsargiai išimkite ją iš indo ir perkelkite ant lentelės.

Į tą patį kepimo indą suberkite visas daržoves, sumaišykite su išsiskyrusiomis sultimis.

Mėsą uždėkite atgal ant daržovių ir kepkite dar 30 minučių (nebedenkite folija), kol daržovės iškeps ir gražiai apskrus.

Patiekite su šviežiomis salotomis.