
Ingredientai:
(Tešla 3-4 blynams)
4 kiaušinių;
¾ stiklinės pieno (apie 187 g.);
¾ stiklinės kvietinių miltų (apie 90 g);
60 g. sviesto;
Žiupsnelio druskos;
1 a. š. vanilės ekstrakto;
1 a. š. BERIU prieskonių mišinio kepiniams;
1 a. š. cukraus (nebūtina);
Papuošimuii:
Mėgstamų uogų – braškių, aviečių, šilauogių, gervuogių;
Vanilinių ledų;
Mėtos lapelių;
Cukraus pudros (nebūtina);
Prireiks 3–4 mažų Grand Feu keptuvėlių ir blenderio, mikserio arba rankinio plakiklio.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 220°C ir įdėkite ten keptuvėles, kad gerai įkaistų.
Ištirpinkite pusę sviesto ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Visus blynų ingredientus sudėkite į blenderį ar dubenį – kiaušinius, pieną, miltus, druską, vanilę, BERIU prieskonius, cukrų ir ištirpintą sviestą. Išplakite iki vientisos masės. Palikite pastovėti 10 minučių.
Kai keptuvėlės bus karštos padalinkite likusį sviestą į kiekvieną ir dar trumpai pašildykite orkaitėje, kol sviestas išsilydys.
Tešlą dar kartą permaišykite ir tolygiai paskirstykite į keptuvėles.
Kepkite 18–22 minutes, kol gražiai išsipūs ir apskrus (orkaitės neatidarinėkite!).
Ištraukus iš orkaitės, dėkite tiesiai ant medinės lentelės ir puoškit tuo, kas kelia nuotaiką – uogomis, ledais, mėtomis.