Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Ingredientai:

14-ai kukulių reikės:

  • 400 g. maltos kiaulienos ir jautienos
  • 4 v. š. maltų džiūvėsėlių
  • 1 mažo svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 kiaušinio
  • Kelių muskato riešuto tarkių
  • Druskos, pipirų
  • Aliejaus kepimui


Padažui:

  • 400 ml. jautienos sultinio
  • 30 g. sviesto
  • 2 v. š. miltų
  • 2 v. š. grietinėlės
  • Vorčesterio padažo (pagal skonį)
  • Druskos, pipirų


Patiekimui:

  • Bulvių košės
  • Virtų žirnelių
  • Spanguolių/bruknių uogienės
  • Česnakų laiškų ar kt. žalumynų

 

Dubenyje gerai sumaišykite mėsą su smulkiai supjaustytu svogūnu, smulkintu česnaku, džiūvėsėliais, kiaušiniu, muskatu, druska bei pipirais. Leiskite masei šiek tiek pastovėti, kad išbrinktų džiūvėsėliai.

Drėgnomis rankomis suformuokite 14 mėsos rutuliukų.

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sudėkite kepti kukulius, taip kad šie tarpusavyje nesiliestų.

Kepkite kukulius iš visų pusių vis pavartydami apie 8-10 min., kol pilnai iškeps.

Išimkite kukulius iš keptuvės. Jei yra daug prisvilusių gabalėlių, mentele juos nugremžkite ir pašalinkite.

Toliau toje pačioje keptuvėje gaminsime padažą: išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pakaitinkite apie minutę.

Tuomet po truputį toliau maišydami supilkite jautienos sultinį – turi gautis vientisa masė. Kaitinkite kol padažas taps norimo tirštumo.

Pilkite grietinėlės, Vorčesterio padažo, berkite druskos ir pipirų pagal skonį, gerai išmaišykite.

Į keptuvę sugrąžinkite kukulius ir leiskite jiems sušilti padaže.

Patiekite su bulvių koše, žirneliais, uogiene bei žalumynais.