
Ingredientai:
1 kg. maltos kiaulienos;
1 kiaušinio;
1 didesnio svogūno;
2 skiltelių česnako;
4 riekelių baltos sumuštinių duonos;
Druskos, pipirų, kmynų, rūkytos paprikos miltelių;
100 g. grietinėlės arba pieno;
Miltų apvoliojimui;
Aliejaus kepimui.
Padažui:
1 morkos;
1 svogūno;
2 saliero stiebų;
2 skiltelių česnako;
0,5 l. grietinėlės;
0,5 l. sultinio;
1 v. š. miltų;
Alyvuogių aliejus kepimui;
Druskos, pipirų, prieskonių mišinio.
Gaminimas:
Padažo gaminimas:
Į puodą pilkite alyvuogių aliejaus ir jame apkepinkite smulkintas daržoves, kai daržovės apkepa dėkite šaukštą miltų ir gerai išmaišykite.
Supilkite sultinį, grietinėlę, berkite druskos, pipirų, prieskonių ir viską gerai išmaišykite. Kaitinkite kol padažas pradeda tirštėti.
Maltinukų gaminimas:
Nuo sumuštinių duonos nupjaukite pluteles ir duoną užpilkite grietinėle arba pienu. Suminkštėjusią duoną sutrinkite šakute.
Į dubenį dėkite maltą kiaulieną, išmirkusią duoną, įmuškite kiaušinį, sutarkuokite svogūną, susmulkinkite česnaką, berkite druskos, pipirų, kmynų, rūkytos paprikos miltelių. Viską gerai išmaišykite ir kelis kartus pamėtykite į dubenį.
Drėgnomis rankomis formuokite maltinukus, apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje su įkaitusiu aliejumi, kol gražiai apskrus. Maltinukus sudėkite į padažą ir dėkite į orkaitę. Troškinkite 170°C orkaitėje apie 30 min.
Receptas: Aurimėlio virtuvėlė.