Ingredientai:
1 kg maltos kiaulienos;
1 kiaušinio;
1 didesnio svogūno;
2 skiltelių česnako;
4 riekelių baltos sumuštinių duonos;
Druskos, pipirų, kmynų, rūkytos paprikos miltelių;
100g grietinėlės arba pieno;
Miltų apvoliojimui;
Aliejaus kepimui.
Padažui reikės:
1 morkos;
1 svogūno;
2 saliero stiebų;
2 skiltelių česnako;
0,5l grietinėlės;
0,5l sultinio;
1 v.š. miltų;
Alyvuogių aliejus kepimui;
Druskos, pipirų, prieskonių mišinio
Gaminimas:
Padažo gaminimas:
Į puodą pilame alyvuogių aliejaus ir jame apkepiname smulkintas daržoves, kai daržovės apkepa dedame šaukštą miltų ir gerai išmaišome. Supilame sultinį, grietinėlę, beriame druskos, pipirų, prieskonių ir viską gerai išmaišome. Kaitiname kol padažas pradeda tirštėti.
Maltinukų gaminimas:
Nuo sumuštinių duonos nupjauname pluteles ir duoną užpilame grietinėle arba pienu. Suminkštėjusią duoną sutriname šakute.
Į dubenį dedame maltą kiaulieną, išmirkusią duoną, mušame kiaušinį, sutarkuojame svogūną, susmulkiname česnaką, beriame druskos, pipirų, kmynų, rūkytos paprikos miltelių. Viską gerai išmaišome ir kelis kartus pamėtome į dubenį.
Drėgnomis rankomis formuojame maltinukus, voliojame miltuose ir kepame keptuvėje su įkaitusiu aliejumi kol gražiai apskrunda. Maltinukus sudedame į padažą ir dedame į orkaitę. Troškiname 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 30min.
Skanaus.
Receptas: Aurimėlio virtuvėlė.