
Ingredientai:
Tešlai:
600 g. kvietinių miltų;
1 a. š. druskos;
250 g. verdančio vandens;
1 kiaušinis;
50 g. sviesto.
Įdarui:
500 g. kiaulienos;
250 g. šoninės;
2 svogūnų;
2 skiltelių česnako;
Druskos, pipirų ir mairūno.
Gaminimas:
Tešla:
Į dubenį suberkite miltus, druską ir įmuškite kiaušinį. Lengvai permaišykite.
Į kitą indą dėkite smulkintą sviestą ir užpilkite verdančiu vandeniu, pamaišykite, kol ištirpsta.
Skystį supilkite į miltus ir išminkykite tešlą. Paruoštą tešlą dėkite į maišelį ir leiskite pailsėti 30 min.
Tešlą plonai iškočiokite, žiedu išspauskite norimo dydžio apskritimus. Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite įdaro ir užspauskite kraštelius subanguodami virtinuko kraštą.
Įdaras:
Mėsą sumalkite, dėkite smulkintą svogūną ir česnaką, beriame prieskonius ir viską gerai išmaišome.
Virtinukus verkite į vandenį įdėję druskos, porą lauro lapelių ir kvapiųjų pipirų žirnelių. Įpilkite šaukštą aliejaus. Kai vanduo užverda dėkite virtinukus. Šiems iškilus į paviršių pavirkite apie 5 min.
Patiekite su spirgučiais ir svogūnų laiškais.
Receptas: Aurimėlio virtuvė