Ingredientai:
600 gr. baltos žuvies
200 gr. lukštentų virtų krevečių
110 gr. sviesto
50 gr. miltų
300 ml. pieno
350 ml. grietinėlės
1 a.š. grūdėtų garstyčių
75 gr. kieto sūrio
5 lakštai filo tešlos +100 gr. sviesto
Druska, pipirai
Kelios šakelės čiobrelio ir petražolių.
Svogūnas
Gaminimas:
Į Grand feu puodą sudedame žuvį, žalumynus, druskos, pipirų užpilame pienu ir verdame, kol žuvis pradės irti.
Išgrėbiame, pieną perkošiame.
Grand feu keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame smulkintą svogūną, apkepame.
Beriame miltus ir maišome, sumažiname kaitrą ir pilame grietinėlę, įmaišome garstyčias ir supilame pieną, maišome, kol padažas sutirštės. Keptuvę nukeliame nuo ugnies.
Į padažą dedame smulkintą žuvį, krevetes, sūrį.
Kiekvieną filo tešlos lakštą ištepame tirpintu sviestu, sugniaužome ir formuojame ant žuvies ir krevečių grietinėlės padaže.
Taip paruoštą keptuvę šauname į orkaitę ir kepame 180C 25/30 min.
Skanaus.