Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Ingredientai:

600 g. baltos žuvies;
200 g. lukštentų virtų krevečių;
110 g. sviesto;
50 g. miltų;
300 ml. pieno;
350 ml. grietinėlės;
1 a. š. grūdėtų garstyčių;

75 gr. kieto sūrio;
5 lakštai filo tešlos;
100 gr. sviesto;
Druskos, pipirų;
Kelių šakelių čiobrelio ir petražolių;
Svogūno.

Gaminimas:

Į „Grand Feu“ puodą sudėkite žuvį, žalumynus, druskos, pipirų užpilame pienu ir verkite, kol žuvis pradės irti. Žuvį išgriebkite, pieną perkoškite.

„Grand Feu“ keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą svogūną, apkepkite.

Į keptuvę berkite miltus ir maišykite, sumažinkite kaitrą ir supilkite grietinėlę, įmaišykite garstyčias ir supilkite pieną, maišykite, kol padažas sutirštės. Keptuvę nukelkite nuo ugnies.

Į padažą sudėkite smulkintą žuvį, krevetes, sūrį.

Ištirpinkite svietą.

Kiekvieną filo tešlos lakštą ištepame tirpintu sviestu, sugniaužykite ir formuokite ant žuvies ir krevečių grietinėlės padaže.

Taip paruoštą keptuvę šaukite į orkaitę ir kepkite 180°C 25-30 min.