
Ingredientai:
12 vnt. antienos kulšelių;
700 g. kiaulienos taukų;
400 g. antienos taukų;
Druskos, maltų pipirų, paprikos miltelių, rozmarino, čiobrelio, česnako;
Šviežio rozmarino ir čiobrelio;
Lauro lapelių;
Keleto česnako skiltelių;
Pipirų (kvapnių ir juodųjų) žirnelių.
Gaminimas:
Antienos kulšeles pabarstykite druska, pipirais, paprikos milteliais, džiovintu rozmarinu ir čiobreliu, smulkintu česnaku. Gerai įtrinkite prieskoniais ir palikite marinuotis bent 12 val.
Antienos kulšeles sudėkite į troškintuvą, užpilkite tirpintais antienos ir kiaulienos taukais (galima vien tik kiaulienos), dėdame šakelę rozmarino, čiobrelio, keletą česnako skiltelių, lauro lapelių ir pipirų žirnelių.
Troškintuvą uždenkite dangčiu, dėkite į 80°C laipsnių karščio orkaitę ir troškinkite apie 6 val. Po to išjunkite orkaitę ir dar palikite porai valandų arba, kol visai atvės. Taip paruoštą antieną galima ir laikyti taukuose, o kiek reikia išsiimti ir paruošti.
Kulšeles dėkite į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180°C orkaitėje apie 15 min. kol gražiai apskrus. Kulšeles galima apkepinėti ir keptuvėje.
Patiekite su vyne virtomis kriaušėmis, pastarnokų kremu ar kitu mėgstamu garnyru.
Receptas: Aurimėlio virtuvė