Ingredientai:
12vnt antienos kulšelių;
700g kiaulienos taukų;
400g antienos taukų;
Druskos, pipirų, paprikos miltelių, rozmarino, čiobrelio, česnako;
Šviežio rozmarino ir čiobrelio;
Lauro lapelių;
Keleto česnako skiltelių;
Pipirų (kvapnių ir juodųjų) žirnelių.
Gaminimas:
Antienos kulšeles pabarstome druska, pipirais, paprikos milteliais, džiovintu rozmarinu ir čiobreliu, smulkintu česnaku. Kulšeles gerai įtriname prieskoniais ir paliekame marinuotis bent 12val.
Antienos kulšeles sudedame į troškintuvą. Užpilame tirpintais antienos ir kiaulienos taukais (galima vien tik kiaulienos), dedame šakelę rozmarino, čiobrelio, keletą česnako skiltelių, lauro lapelių ir pipirų žirnelių.
Troškintuvą uždengiame dangčiu, dedame į 80 laipsnių karščio orkaitę ir troškiname apie 6val. Po to išjungiame orkaitę ir dar paliekame porai valandų arba, kol atvės. Taip paruoštą antieną galima laikyti ir taukuose, o kiek reikia išsiimti ir paruošti.
Kulšeles dedame į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi ir kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15min kol gražiai apskrunda. Kulšeles galima apkepinėti ir keptuvėje.
Patiekiame su vyne virtomis kriaušėmis, pastarnokų kremu ar kitu mėgstamu garnyru.
Vyne virtų kriaušių receptas čia: Kriaušės virtos vyne
Skanaus.
Receptas: Aurimėlio virtuvė