
Ingredientai:
1 baklažano;
1 žalios cukinijos;
1 šviesiai žalios cukinijos;
2 pomidorų;
1 raudonos paprikos;
1 geltonos paprikos;
1 svogūno;
1 poro;
3 česnako galvučių;
1 čili pipiro;
1 skardinės konservuotų pomidorų;
2 šakelių šviežio čiobrelio;
Alyvuogių aliejus;
Provanso žolelių;
Druskos;
Pipirų;
Maltos paprikos.
Gaminimas:
Pirmiausia viską susismulkinkite: česnaką, svogūną, geltona papriką, porą supjaustykite smulkiai. Cukinijas, baklažaną, pomidorą supjaustykite griežinėliais (daržoves išsirinkite kiek įmanoma panašesnio dydžio).
Į Grand Feu puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, dėkite česnaką, svogūną, porą minučių pakepiname, tada dėkite porą, paprikas, viską kepkite nuolat maišydami. Kai daržovės suminkštės, sudėkite konservuotus pomidorus, prieskonius, viską išmaišykite. Išjunkite ugnį ir sulyginkite masę.
Ant viršaus ratu išdėliokite daržoves, aptepkite alyvuogių aliejumi, uždenkite puodą ir dėkite į įkaitintą orkaitę 1 val. 20 min, 160°C. Prieš baigiant keptI, atidarome dangtį, pabarstome druska, pipirų, provanso žolelėmis ir dar pakepame apie 10 min.