Ingredientai:
1 baklažanas
1 žalia cukinija
1 šviesiai žalia cukinija
2 pomidorai
1 raudona paprika
1 geltona paprika
1 svogūnas
1 poras
3 česnako galvutės
1 čili pipiras
1 skardinė konservuotų pomidorų
2 šakelės šviežio čiobrelio
Alyvuogių aliejus
Provanso žolelės
Druska, Pipirai, Malta paprika
Gaminimas:
Pirmiausia viską susismulkiname: česnaką, svogūną, geltona papriką, porą supjaustome smulkiai. Cukinijas, baklažaną, pomidorą supjaustome griežinėliais (perkant daržoves reikėtų rinktis panašaus dydžio).
Į Grand Feu puodą pilame alyvuogių aliejaus, dedame česnaką, svogūną, pora minučių pakepiname, tada dedame porą, paprikas, viska kepiname ir maišome. Kai daržovės suminkštėjo dedame konservuotų pomidorų skardinę, prieskonius, viską išmaišome. Išjungiame ugnį ir sulyginame masę. Ant viršaus dėliojame ratu daržoves, aptepam alyvuogių aliejumi, uždengiam puodą ir dedam į orkaitę 1 val. 20 min ant 160 C.
Prieš baigiant keptI, atidarome dangtį, pabarstome druska, pipirų, provanso žolelėmis ir dar pakepame apie 10 min.
Skanaus!