Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Ingredientai:

600 g makaronų lakštų lazanijai
800 g maltos jautienos
700 g mocarela sūrio
100 g kietojo sūrio
60 g edamo sūrio
2 svogūnai
3 skardinės konservuotų pomidorų
5-7 česnako skiltelės
1 l vandens
6 v. š. alyvuogių aliejaus
Ryšulėlis šviežių petražolių
Žiupsnelis druskos
1 a. š. raudonųjų paprikų miltelių
1 a. š. maltų juodųjų pipirų
2 a. š. džiovinto baziliko
2 a. š. džiovinto raudonėlio

Bešamelio padažas:
70 g sviesto
4 v. š. miltų
800 ml pieno
1 a. š. druskos
0.5 a. š. malto muskato riešuto

Gaminimas:

Supjaustykite svogūnus ir pakepinkite Grand feu puode.

Suberkite smulkintas česnako skilteles, pakepinkite kartu su svogūnais.

Įpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, išmaišykite.

Sudėkite maltą mėsą ir viską pakepinkite.

Pagardinkite druska, raudonosios paprikos milteliais, džiovintu baziliku, raudonėliu bei juodaisiais pipirais.

Supilkite 2 skardines smulkintų pomidorų, įpilkite vandens ir viską užvirkite.

Uždenkite dangčiu ir troškinkite 2 valandas ant silpnos kaitros.

Tuo metu pasiruoškite Bešamelio padažą: puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išmaišykite, maišant supilkite pieną. Pagardinkite druska ir maltu muskato riešutu.

Lazanijos lakštus 2 minutes apvirkite sūdytame vandenyje.

5l Puodą padenkite likusiais smulkintais pomidorais, užpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus.

Išdėliokite sluoksnį lakštų, dėkite mėsos įdaro, apibarstykite šviežiomis petražolėmis, įtarkuokite kietojo sūrio, užpilkite Bešamelio padažu.

Išdėliokite griežinėliais pjaustytą mocarela sūrį. Kartokite sluoksniavimą ta pačia eiga.

Paskutinį sluoksnį užbaikite mėsos ir Bešamelio padažo sluoksniu, ant viršaus užtarkuokite Edamo sūrio ir išdėliokite mocarela sūrio griežinėlius.

Uždenkite dangčiu ir kepkite 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.

Likus 5 minutėms nuimkite dangtį ir apskrudinkite.

Skanaus!