Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Ingredientai:

600 g. makaronų lakštų lazanijai;
800 g. maltos jautienos;
700 g. mozarella sūrio;
100 g. kietojo sūrio;
60 g. Edam sūrio;
2 svogūnų;
3 skardinių konservuotų pomidorų;
5-7 česnako skiltelių;
1 l. vandens;
6 v. š. alyvuogių aliejaus;
Ryšulėlio šviežių petražolių;

Žiupsnelio druskos;
1 a. š. raudonųjų paprikų miltelių;
1 a. š. maltų juodųjų pipirų;
2 a. š. džiovinto baziliko;
2 a. š. džiovinto raudonėlio;
Bešamelio padažui:
70 g sviesto;
4 v. š. miltų;
800 ml. pieno;
1 a. š. druskos;
0,5 a. š. malto muskato riešuto.

Gaminimas:

Supjaustykite svogūnus ir pakepinkite „Grand Feu“ puode. Suberkite smulkintas česnako skilteles, pakepinkite kartu su svogūnais. Įpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, išmaišykite.

Sudėkite maltą mėsą ir viską pakepinkite. Pagardinkite druska, raudonosios paprikos milteliais, džiovintu baziliku, raudonėliu bei juodaisiais pipirais. Supilkite 2 skardines smulkintų pomidorų, įpilkite vandens ir viską užvirkite. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 2 valandas ant silpnos kaitros.

Tuo metu pasiruoškite Bešamelio padažą. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išmaišykite ir maišant supilkite pieną. Pagardinkite druska ir maltu muskato riešutu.

Lazanijos lakštus 2 minutes apvirkite sūdytame vandenyje.

Kepimo indo dugną arba 5 l. puodo dugną padenkite likusiais smulkintais pomidorais, užpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Išdėliokite sluoksnį lakštų, dėkite mėsos įdaro, apibarstykite šviežiomis petražolėmis, įtarkuokite kietojo sūrio, užpilkite Bešamelio padažu. Išdėliokite griežinėliais pjaustytą mocarela sūrį.

Kartokite sluoksniavimą ta pačia eiga. Paskutinį sluoksnį užbaikite mėsos ir Bešamelio padažo sluoksniu, ant viršaus užtarkuokite Edamo sūrio ir išdėliokite mocarela sūrio griežinėlius.

Kepkite 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Jei kepate puode, likus 5 minutėms nuimkite dangtį ir apskrudinkite.