
Ingredientai:
1 lauro lapo
1 smulkinto svogūno;
2 smulkintų česnako skiltelių;
1 puodelio smulkintų petražolių;
¼ šaukštelio smulkinto rozmarino;
¼ šaukštelio smulkinto čiobrelio;
1/3 puodelio pomidorų passatos;
3 puodelių sultinio;
½ šaukštelio druskos;
3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
¼ puodelio skrudintų luptų lazdyno riešutų;
2-3 skardinių sviestinių pupelių.
Gaminimas:
Smulkintuvo pagalba iki vientisos masės susmulkinkite vieną česnako skiltelę, riešutus ir petražoles. Į šią masę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir pagardinkite druska (Picada paruošta).
Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir apkepkite svogūnus. Svogūnams suminkštėjus, apkepkite česnakus, rozmariną ir čiobrelį. Supilkite pomidorų passatą ir nugarinkite skystį.
Sudėkite pupeles, supilkite sultinį ir įdėkite lauro lapą bei pagardinkite druska. Viską palikite virti 20-30 min.
Samčiu pasemkite 1 puodelį sriubos ir smulkintuvo pagalba susmulkinte jame pupeles. Tuomet supilkite atgal ir išmašykite.
Į sriubą įdėkite dalį Picada tyrės ir išmaišykite.