Ingredientai:
1 lauro lapas
1 smulkintas svogūnas
2 smulkintos česnako skiltelės
1 puodelis smulkintų petražolių
¼ šaukštelio smulkinto rozmarino
¼ šaukštelio smulkinto čiobrelio
1/3 puodelio pomidorų passatos
3 puodeliai sultinio
½ šaukštelio druskos
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
¼ puodelio skrudintų luptų lazdyno riešutų
2-3 skardinės sviestinių pupelių
Gaminimas:
Smulkintuvo pagalba susmulkiname iki vientisos masės, vieną česnako skiltelę, riešutus ir petražoles. Į šią masę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir pagardinkite druska (Picada paruošta).
Puode įpilkite alyvuogių aliejaus ir apkepkite svogūnus. Svogūnams suminkštėjus, apkepkite česnakus, rozmariną ir čiobrelį. Vėliau supilkite pomidorų passatą ir nugarinkite skystį. Sudėkite pupeles, supilkite sultinį ir įdėkite lauro lapą bei pagardinkite druska. Viską palikite virti 20-30 min. Samčiu išimkite 1 puodelį sriubos ir smulkintuvo pagalba susmulkinte jame pupeles. Tuomet supilkite atgal ir išmašykite. Į sriubą įdėkite dalį Picada tyrės ir išmaišykite.
Skanaus!