
Ingredientai:
Tešlai:
400 g. varškės;
2 kiaušinių;
2 v. š. grietinės;
8-10 šaukštų miltų;
Žiupsnelio druskos;
Įdarui:
400 g. maltos šlaunelių mėsos;
1 svogūno;
Žiupsnelio druskos, pipirų;
3 šaukštų ledukų (idealu turėti šaldyto sultinio);
Žalumynų.
Gaminimas:
Tešlos gaminimas:
Varškę ištrinkite su kiaušiniais ir druska. Sudėkite grietinę ir miltus, užminkykite tešlą. Pastaba dėl miltų: pradžioje jų dėkite mažiau, jei miltų truks tešla kibs prie rankų, tokiu atveju miltų dar įberkite (miltų kiekis priklauso nuo daug ko, varškės riebumo ar kiaušinių didumo, todėl nepadarykite tešlos per kietos).
Įdaro gaminimas: Į maišelį suberkite ledukus, susmulkinkite juos mėsai mušti skirtu plaktuku iki žirnio dydžio kubelių, įmaišykite į mėsą, pagardinkite druska, pipirais, sudėkite smulkintą svogūną ir žalumynus. Gerai išmaišykite.
Iškočiokite plonai tešlą, išpjaukite apskritimus, dėkite po didelį šaukštą mėsos, užlenkite ir užtvirtinkite kraštus šakute.
Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Nusausinkite ant popierinės servetėlės ir patiekite.