Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Ingredientai:

Tešlai:
330 g. miltų;
1 v. š. cukraus;
225 g. sviesto;
3 v. š. šalto vandens;

Įdarui:
100 g. cukraus;
3 v. š. kukurūzų krakmolo;
1 kg. vyšnių;
30 g. sviesto;

Aptepimui:
Pieno ir rudojo cukraus.

Gaminimas:

Sviestą sutarkuokite per burokinę tarką, sumaišykite su miltais, cukrumi ir supilkite šaltą vandenį, užminkikite tešlą. Padalinkite ją į dvi dalis ir įdėkite pusvalandžiui į šaldiklį.

Iš vyšnių išimkite kauliukus, sumaišykite uogas su cukrumi ir krakmolu.

Vieną tešlos gabalėlį išformuokite „Grand Feu“ keptuvėje su krašteliais, supilkite įdarą, sudėkite sviesto gabalėlius.

Iš kito tešlos gabalėlio išpjaukite juosteles, uždėkite jas ant įdaro. Aptepkite juosteles pienu ir apibarstykite ruduoju cukrumi.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje 40 min. 180°C. Nepamirškite šalia karšto pyrago patiekti ledų.