Ingredientai:
100% kvietinių miltų
65% vandens (šilto)
33% aktyvaus raugo
2,25% druskos
Gaminimas:
Maišome tešlą be druskos ir paliekame 30 min. autolizei.
Įjungiame druską. 30 min. poilsis.
Pirmoji fermentacija 2-3val. Per kurią kas 30 min. lankstome:
Keliame tešlos kraštą abiem rankomis stengdamiesi išploninti ir įlenkiame į vidų, kaip ritę. Taip lankstome iš keturių kraštų panašiai kaip voką.
Po paskutinio lankstymo padarome laikiną formą ir leidžiame ilsėtis 15 min.
Suformuojame galutinę formą, kepalą.
Antroji fermentacija/kildinimas 1-2 val.
Kepame 240 C įkaitintame Grand Feu puode orkaitėje, pirmas 20 min. su dangčiu, tada 210 C be dangčio.
Pilnai atvėsiname. Skanaus!