
Ingredientai:
Tešlai:
400 g miltų;
1 stiklinės pieno;
1 kiaušinio;
7 šaukštų aliejaus;
20 g. šviežių mielių;
1 a. š. cukraus;
1 a. š. druskos;
Mėsos įdarui:
300 g. maltos kiaulienos;
1 vidutinio dydžio svogūno;
Druskos, pipirų;
Plaučiukų įdarui:
300 g. virtų plaučių;
1 didelio svogūno;
Ghee sviesto;
Cukraus;
Druskos, pipirų;
1-2 v. š. grietinės.
Gaminimas:
Pieną pašildykite iki kambario temperatūros, jame išmaišyti cukrų ir mieles. Uždenktie ir palaukite, kol susidarys „kepurėlė” (~ 10 minučių). Tuomet įmaišykite kiaušinį.
Į didelį dubenį persijokite miltus, suberkite druską, supilkite aliejų ir pieną su mielėmis. Gerai išmaišykite. Svarbu nepadauginti miltų! Tešla turi būti labai minkšta, net lipni. Lengvai pabarstykite tešlos paviršių miltais, pridenkite ir leiskite tešlai pakilti.
Paruoškite įdarą. Maltą mėsą, tarkuotą svogūną, cukrų, druską ir pipirus gerai išmaišykite.
Plaučių įdarui apkepkite svogūną, sudėkite maltus plaučius, prieskonius, maišant apkepkite ir įmaišykite grietinę. Atvėsinkite.
Pakilusią tešlą lengvai paminkykite. Ant stalo pabarstyti šiek tiek miltų, atgnybkite nedidelius tešlos gabaliukus, juos iškočiokite (paplotėlis 0,5 cm storio), ant viršaus dėkite po šaukštelį paruošto faršo. Faršą šaukšteliu išplokite, kad įdaras nebūtų storas ir greičiau iškeptų.
Tešlos kraštelius suimkite, palikdami viršuje nedidelę skylutę.
Į „Grand Feu“ puodą pripilkite aliejaus ir jį įkaitinkite. Tuomet sumažinkite kaitrą ir dėkite virti pyragėlius.