
Ingredientai:
11 g. sausų mielių;
700 g. kvietinių miltų;
80 g. cukraus;
Žiupsnelis druskos;
220 ml. pieno;
2 kiaušinių;
4 kiaušinio trynių;
80 g. tirpinto sviesto;
150 g. apelsinų cukatų;
70 g. šokolado lašelių;
5-6 lašai vanilės.
Gaminimas:
Šiltame piene ištirpinkite mieles, 10-15 min., palikite šiltai.
Trynius ir kiaušinius išplakite kartu su cukrumi, kol masė taps šviesi ir padvigubės, supilkite vanilę ir druską.
Į miltus suberkite cukatus ir šokolado lašelius, permaišykite. Sudėkite likusius visus produktus ir maišykite tešlą kombaino pagalba 8-10 min.
Tešla turi būti minkšta ir elastinga, nelimpanti prie indo sienelių. Tuomet uždenkite indą maistine plėvele ir pastatykite šiltai, kol masė padvigubės (1-2 val.).
Iškočiokite stačiakampį lakštą kuo ploniau, susukite jį į rolą. Perpjaukite pusiau, tuomet turėdami dvi juostas, perpjaukite kiekvieną iš jų pusiau. Supinkite iš dviejų juostų virveles. Gautas dvi virveles supinkite kartu.
Susuktą pynę dėkite į „Grand Feu“ puodą išteptą sviestu ir kildinkite šiltai, kol pakils dvigubai. Kepkite įkaitintoje 180°C laipsnių orkaitėje 40-50 min.