Ingredientai:
11 gr. sausų mielių
700 gr. kvietinių miltų
80 gr. Cukraus
Žiupsnelis druskos
220 ml. pieno
2 kiaušiniai
4 kiaušinio tryniai
80 gr. tirpinto sviesto
150 gr. apelsinų cukatų
70 gr. šokolado lašelių
5-6 lašai vanilės
Gaminimas:
Šiltame piene ištirpinkite mieles, 10-15 min., palikite šiltai.
Trynius ir kiaušinius išplakite kartu su cukrumi, kol masė taps šviesi ir padvigubės, supilkite vanilę ir druską.
Į miltus suberkite cukatus ir šokolado lašelius, permaišykite. Sudėkite likusius visus produktus ir maišykite tešlą kombaino pagalba 8-10 min.
Tešla minkšta ir elastinga, nelimpa prie indo sienelių, tuomet uždenkite indą maistine plėvele ir pastatykite šiltai, kol masė padvigubės 1-2 val.
Iškočiokite stačiakampį lakštą kuo ploniau, susukite jį į rolą. Perpjaukite pusiau, tuomet turėdami dvi juostas, perpjaukite kiekvieną iš jų pusiau. Supinkite iš dviejų juostų virveles. Gautas dvi virveles supinkite kartu. Susuktą pynę dėkite į Grand feu puodą išteptą sviestu ir kildinkite šiltai, kol pakils dvigubai.
Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 40-50 min.
Skanaus.