Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Priežiūra ir naudojimas

Indo priežiūra  

  • Išpakavę naują indą, lengvai praplaukite jį karštu vandeniu su indų plovikliu ir gerai išdžiovinkite – indas paruoštas naudoti.
  • Jei indas karštas, leiskite jam atvėsti bent keletą minučių prieš plovimą.
  • Jei dugnas labai prikepė, užmerkite indą kelioms valandoms šiltame vandenyje.
  • Nenaudokite aštrių šveitimo priemonių. Sunkiai pašalinamoms liekanoms, galima panaudoti švelnias nailono ar minkštas abrazyvines kempinėles, įvairius neaštrius šepetėlius. Nenaudokite metalinių priemonių ir labai stiprių abrazyvų, nes galite pažeisti emalę.  
  • Stipriai pridegusį maistą padės pašalinti kelios gudrybės: į indą įpilkite šilto vandens, įberkite šiek tiek druskos ir užvirinkite vandenį. Po to palikite vandenį visiškai atvėsti ir išplaukite pridegusį maistą įprastu būdu.  
  • Arba pirmiausia užmerkite indą karštame vandenyje, įpilkite šiek tiek indų plovimo priemonės ir, kiek palaukę, švelniai nubraukite dėmes su minkšta kempine. Jei dėmės vis vien neišnyksta, į indą įpilkite šiek tiek acto ir sodos, pakaitinkite ir praskalaukite karštu vandeniu. 
  • Nelaikykite indo šlapio, visada jį gerai nusausinkite. Nepadengtos emale produkto dalys, laikomos drėgnai, gali pradėti rūdyti. 

Indo naudojimas 

  • Grand Feu tinka naudoti indukcinėms, kaitlentėms, dujinėms viryklėms, orkaitėms ir kepsninėms. 
  • Indai, su sunkiu ketaus dangčiu, ilgai išlaiko šilumą ir tolygiai ją paskirsto viduje. Inde paruoštas ir paliktas maistas ilgai išlieka karštas, bręsta ir tampa dar gardesnis. 
  • Troškintuvą galima naudoti maistui atšaldyti. Jį galima laikyti šaldyklyje su paruoštais pusgaminiais ar prieš patiekiant jame maistą karštą dieną. (Tik pagalvokite apie šaltibarščius!) 
  • Sunkus dangtis sulaiko drėgmę, kuri kaupiasi ant specialių dangčio iškilimų ir drėkina patiekalą tolygiai. 
  • Gaminant su Grand Feu reikėtų rinktis silpną ar vidutinę kaitrą. Taip pasiekiami geriausi rezultatai. Leiskite indui palaipsniui kaisti. Jeigu receptui reikia didelės kaitros, pasiekę norimą temperatūrą, sumažinkite kaitrą. Aukštoje temperatūroje indas naudojamas tik kepant duoną. 
  • Maišymui rekomenduojama naudoti medinius ar silikoninius įrankius. 
  • Pirmiausia į Grand Feu įpilkite riebalus ir įkaitinkite iki reikiamos temperatūros. Aliejus yra pakankamai karštas, kai jo paviršiuje yra švelnus bangavimas. Sviesto ir kitų riebalų tinkamą temperatūrą rodo lengvas burbuliavimas, putojimas. Jei riebalai pradeda rūkyti arba sviestas ima ruduoti, jis yra per karštas ir prieš tęsiant gaminimą turi būti šiek tiek atvėsintas. Greičiausias būdas tai padaryti – kelioms akimirkoms išimti indą iš šilumos šaltinio.  

Dėmesio! Negalima kaitinti sauso indo. 
Indų pažeidimams, kurie atsirado dėl netinkamos priežiūros, naudojimo ir indams, kurie turi akivaizdžių maisto pridegimo žymių garantija netaikoma.